Miért adják fel még a nemzetiek körében is sokan a revizionizmus politikáját?
A legjobb az lenne, ha elkezdenénk szaporodni, mint a nyuszikák, aztán szépen kiköltöznénk a szomszédokhoz, így visszavéve a területet.
Ha 1920-ban 95%-os magyar lakosság lett volna Magyarországon, akkor ebből nem lett volna országelcsatolás. Ezt mi rontottuk el azzal, hogy nem dugtunk eleget.
Szerintem meg egyáltalán nem.
Ki az aki magyarként Szlovákiába, vagy Romániába akar költözni?
Amúgy meg rengeteg színmagyar területet elcsatoltak, tehát ez sem érdekelte őket túlzottan.
95%-os magyar arány meg nehezen lehetett volna, ugyanis annyi ember be se fért volna az országba (mármint a kisebbségek mellett).
A gazdaságot kell fejleszteni, az éri el a célját, aki mögött ERŐ van!
23:18
Szerinted hogy a rákfenés, nyomorult életbe csináltak volna mondjuk Erdélyből Romániát, ha Erdélyben 95% (vagy több) magyar él?
Mert szerintem sehogy.
És milyen erőről beszélsz? Olyan Kárpát-medencére kiterjedő Magyarországot akarsz, ahol a magyar lakosság aránya 10-20% körüli? Hát sok szerencsét hozzá, de szerintem nem fog menni, mert úgy fellázadnak a nemmagyar népek, mint a sicc...
Én valami Egyesült Kárpát-medencének (az Egyesült Királyság mintájára) jobban örülnék, de mindegy.
Szerintem kicsit naív az elképzelésed.
Ha mindenki mondjuk 6 gyereket szülne, akkor még inkább növekedne a szegénység (persze majd ha felnőnek akkor a fogyasztás is), sokkal kevesebb pénz jutna egy gyerekre.
Hol lenne még 5-6 millió munkahely?
Ja, bocs, tudom lenne annyi pénzük, hogy kiköltöznének Felvidékre és elvennék a szlovákok elől a munkát:).
Akkor azért valamilyen szinten szlovákul is meg kéne tanulniuk, nem, mert ugye ott a Felvidéken sincs végtelen magyar munka.
Szerintem ha mindenki elkezdene 6 gyereket nemzeni, akkor egy hatalmas gettó lenne az egész országból, kb. mint a cigánysoron. Nem lehet két ember fizetéséből normálisan 6 gyereket eltartani.
De egy kis népességnövekedés tényleg jó lenne.
22:18: Igen? Mikor jelent is meg hatalmas államháztartási hiány, és mikor kezdték el felvenni a hiteleket?
F*szcibáló komcsi, menj vissza oda, ahonnan jöttél. Trianonnak az egyetlen célja az volt, hogy gazdaságilag és szellemileg is ellehetetlenítsék az országot.
Teljes ipari-kereskedelmi gócpontokat vettek el! Fogd már fel, hogy ez mit jelent!
Kérdezőnek: a magyarországi magyarság jelentős részének ez már csak gazdasági ok. 90 év bőven elég arra, hogy "kikopjanak" az emlékek a jelenleg határon túli rokonokról, már, ha vannak. Én pl nem tudok arról,hogy lenne akár egy is.
Egyébként meg, a legtöbb embernek nagyon böki a csőrét az, ami most van. Az, hogy a jelenlegi generációnak "azaz nekem is" kb 35 éves korában lenne rá lehetősége, hogy hitelre vegyen egy másfél szobás panelputrit, hitelből felújítsa, bebútorozza, aztán 60 éves korára kifizesse. Majd 61 éves korában meghalnak a szülei, jut némi pénzhez, és életében 2-3. alkalommal el tud jutni külföldre.
Szerencsére a mi családunk nincs ennyire mélyen. Úgy érzem, ebben az országban lassan arisztokratának mondhatjuk magunkat, nincs hitelünk, van egy családi házunk, meg egy hétvégi szőlős birtokunk.
Csak mellékesen: ha az egyetem elvégzése után kimennék amerikába, és ott végezném ugyanazt a munkát, mint itt, akkor 25 évesen tudnék venni egy szép családi házat (kb 300.000 dollárért, ami megtakarított pénzem lehetne már), és rá fél évre egy Porschét. Csakhogy nekem nem olyan egyszerű búcsút mondani a barátaimnak, az itteni szokásoknak, kultúrának, és nyelvnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!