Ellenzékiek, ha ennyire szidjátok a kormányt, akkor nem kínos nektek, hogy ennek ellenére ők a legnépszerűbbek?
"Én viszont arra szavazok, akivel a legjobban egyetértek, pontosabban akit a legkisebb rossznak tartok."
Nyilván mindenki a maga véleményét mondja el arról, hogy mi a legrosszabb. Pont erről beszéltem eddig. Tegyük fel, hogy mindenki így csinál. Ha ezen az oldalon végigolvasok egy politikai kérdést, szinte mindenki meg van győződve róla, hogy a Fidesz a legrosszabb ami az országgal történhet. Ha pedig az LMP lenne kormányon vagy a Jobbik az csak jobb lehetne ennél. Hiszen innen csak lefele van. Viszont ha mindenki arra szavaz aki szerinte a legkisebb rossz akkor ezek szerint a Fidesznél csak rosszabb lehetne, nem úgy mint ezen az oldalon való vélekedés miszerint csak jobb lehetne.
Ezen az oldalon csak azt olvasni,hogy vannak a proli fidesz szavazók,akiket demagóg módon lehet irányítani,meg vannak a mások,akik a racionalizmus földi helytartói,a gondolkodók. Ez ugyanolyan proli mentalitás,mint amit egyébként kritizálnak. A valóságban mindegyik táborban van egy proli,megvezetett réteg,de a szavazóbázis nem csak ebből áll,ezt pontosan tudják pl. a pártok vezetésében tevékenykedő "reklám szakemberek".
Ha már a demagógia,youtubon például tonnaszámra látok olyan videókat, hogy "ilyen egy fideszes szavazó" és akkor bevágnak egy nyilvánvalóan elmebeteg öregasszonyt mondjuk,aki éppen fideszes és azt hergelik,provokálják,hogy minél szánalmasabb módon nyilvánuljon meg. Ez tulajdonképpen maga a demagóg sötétség. Bármilyen párttal,bármilyen emberi közösséggel meg lehet ezt csinálni,csak a hülyéket kell belőle megtalálni..
Ha nekem lenne egy birkafarmom, ahol birkákat, barikat nevelnék, és a szomszédom farkasokat, 🐺 kölyököket nevelne. Lehet nem lennénk nagy haverok, miattam, mert a birka nem harcol, De mivel a farkasok igencsak lejáratták magukat, így a nézők szimpátiáját (mert ez reality-show) tehát kis birkucik vagyunk, és amikor bégetünk, akkor az oroszlánokkal fenyegetőznek, meg párducokkal...de mindegy, itt-ott foltozunk, hogy NEKÜNK jó legyen, meg eltörlünk,szigorítunk...egyre kevesebb esélyt adni a farkasoknak.
Mi birkucik vagyunk a legnépszerűbbek vajon? Nos, a mi statisztikánk szerint igen, de ha mégsem így volna, azért annyira birkák nem vagyunk, hogy azt hangoztassuk, hogy bizony a farkasok jobban állnak.
Még soha nem szavaztam a fideszre, utalom oket. Sajnos az utobbi ket valasztason nem volt olyan ellenzeki ero akire szivesen voksoltam volna, igy tavol maradtam. En nem kinosnak mondanam hogy az ellenzek egy kalap s...r hanem tragikusnak, mindannyiunk szamara. Mindannyiunk jovojet loptak es lopjak el...
A dolgok nem feketek es feherek mint ahogy azt a partok lattatni szeretnek. A fidesz is csinalt jo es hasznos dolgokat, de tolvajok, uldozesi manias diktatorok (aki mast gondol mint a kedves vezeto azt kirugjuk, kicsinaljuk) es nagyon-nagyon hijan vannak a szakertelemnek tobb teruleten.
Jovore elmegyek es a Jobbikra fogok szavazni, mert ugy latom ok az egyetlen ero, akitol a fideszben tartanak. Nyerni ugysem fognak, de veluk lehet kicsit ijesztgetni a narancsokat.
Szivesen beszelgetnek aktivan politizalo fideszesekkel, de azt hiszem nem szamit a velemenyem, ahogy sok millio masik magyare sem, csak legyen meg jovore is az 51% a tobbi nem erdekes...
>Nekem gáz lenne, hogy ennyire szidnám azt akit közben meg sem tudok közelíteni.
-Én nem X párt vagyok, hanem autonóm magánszemély :)
-Azzal egyetértek, hogy bizonyos szempontból a Fidesz a legjobb: profi demagóg. (demagóg:„valaki, aki olyan tanokat hirdet, amikről tudja, hogy hamisak, olyan embereknek, akikről tudja, hogy idióták")
Nem az első, és nem is az utolsó a történelemben. Athénban pl. ahogy Szólón alkotményát felváltotta a 400 oligarka majd a bukás után a 30 zsarnok... A nép hülye volt, hallgatott a demagógokra, így járt...
Aktuális példa Venezuela: per főre vetítve a világ egyik legnagyobb olajtartalékán élnek, hiperinfláció, éhezés és hiány mindenütt - és ezt nem egy diktátor csinálta, bár a legutóbbi választások már némileg erőszakkal befolyásoltak voltak, a nép ciklusokon keresztül tapsolt a nacionalista, multiellenes ostoba (vagy inkább ostobaságra építő) demagógnak.
Nálunk is, hát nem hiszem el, basszus, nincs messze a határ, semelyik irányban, aztán a horvátoknál, szlovéneknél, szlovákoknál nem jelentéktelen, de huszadrangú probléma a migránsok, mi meg meg 13,5 milliárdot költünk antimigri palkátkampányokra, ezen belül csak a Soros-gyalázásra 5,6 milliárdot. Összehasonlításképpen: 7,5 milliárdba került a szekszárdi Duna-híd. De megérte, mert a nép szerint ez most a legfőbb probléma, és nem a Fidesz-oligarhák minden eddiginél durvább gazdagodása, túlárazott Paks 2. és kínai vasút, oktatás, egészségügy, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!