Magyarországon ha valaki egyedülálló, és a fizetése
alacsony, az megy az utcára kb?
Figyelt kérdés
Egy fizetésből képtelenség egy albérletet fenntartani. Szóval ha valakinek nincs valakije, akivel közösen fizetik a lakást, annak fel kell készülnie a hajléktalan létre még dolgozó emberként is? Komolyan ez Magyarország 2017-ben? Igy teszik burkoltan kötelezővé a házasságot?
Valakinek az olyan szakmákat is meg kell csinálnia amiért minimálbért fizetnek, a magadfajták azt hiszik a kuka felszívódik a házad elől, vagy a mekiben terem a burger.
Én sem minimálbérből élek, de tisztelem azt is aki azért dolgozik és törekedni kellene, hogy abból is lehessen megélni akár egy albérlet mellett, nem lenézni az alacsonyabb szektorban lévőket!
2017. nov. 18. 12:53
12/20 anonim válasza:
25-30 ért van albérlet olyan helyen ahol elérhető távolságon belül van munkahely ahol keresel mondjuk 180 at. Nem nyavajogni kell mindig.
2017. nov. 18. 12:54
13/20 anonim válasza:
"25-30 ért van albérlet olyan helyen ahol elérhető távolságon belül van munkahely"
Tatabánya 6. os telep, igaz a boltnyitvatartás úgy néz ki hogy 2 centi vastag vasrács van a bejáraton és kérésre adják ki a cuccot, meg parkolás közbe lelopják a kerekeid a cigányok.
Persze minden van csak éld túl buszmegállótól a lakásig a 100 métert, ha szerencséd van egy héten csak 2X rabolnak ki és csak 3X vernek meg.
2017. nov. 18. 13:00
14/20 anonim válasza:
Egyes válasza, ami inkább menekülésre készteti az embereket. Ilyen bunkókat nevel ez az ország.
Van egy ismerősöm, Bostonban komoly orvosi munkát végez. Érdekes módon, tisztelettel beszél a takarítókról, kukásokról, stb, mert tudja, hogy ő, csak is akkor tud komoly, jó munkát végezni, ha a többiek is elvégzik munkájukat. Bokáig járva a mocsokban, a világ legjobb orvosa sem tud gyógyítani. Ebben a mocsokban, amit az országunknak hívunk, pont ellenkező gondolkodásra nevelik már az ovisokat is már.
2017. nov. 18. 14:35
15/20 anonim válasza:
ma 13:00 Ne fárassz már a hüleségeiddel. Én speciel Bács-Kiskun megyéről beszélek. De hát jellemző ha az ember mond valami pozitívabbat vagy egy példát mindjárt le van hurrogva. Azért mert ti semmire se juttok az életben nem azt jelenti hogy mindenki ilyen szerencsétlen.
2017. nov. 18. 15:50
16/20 anonim válasza:
2010ben huztam el az orszagbol.Biologuskent a fizetesem nem erte el a 100000 ftot nettoban.tobb eve voltam a palyan.volt a laborban kutatoorvos,a rezidensek szerinte meg ennel us kevesebbet kaptak havonta. Kukasok vazze? Allitom,sokkal jobb helyzetben lettem volna anyagilag KUKASkent,az akkori rezidensekkel egyutt.mirol pofaznak ITT egyesek??? Biologusoktol tudom hogy azota sem jobb a helyzet. Nem egy a mekiben vallal masodallast,hogy tudja fizetni a pesti alberletet. Sokan pofaznak, anelkul.hogy tenyszeruen ismernek a helyzetet egyes szakmakban.
2017. nov. 18. 19:12
17/20 árokpart válasza:
Ezért kell valódi nemzeti rendszerváltás.
2017. nov. 18. 19:32
18/20 anonim válasza:
Szülőkkel élve kellett volna még félretenni ahogy elkezdtél dolgozni.
Ma hogy albérlet mellett tudj is félretenni netto 300ezret kéne keresned ez elég egy normális élethez és váratlan kiadásokhoz, de így is hosszú évek alatt gyűlne össze havi 100e ft-jával egy lakás összege. ami lehet itt felénk 4,5milliótól 8 millióig bezárólag.
Saját ingatlannal kevésbé van terhelve az ember anyagi tekintetben.
2017. nov. 18. 20:35
19/20 anonim válasza:
Laktam én olyan albérletben, ahol reggelre befagyott a víz a pohárban, ha este 10-kor nem tudtam hátraverekedni magam az olajoshordókhoz a derékig érő hóban. 50 perces séta volt az egyetemig hóban-fagyban. Na és? Fiatal voltam tele célokkal tettvággyal. Hol érdekeltek engem a mostoha körülmények? Onnan legalább volt hova fejlődni! Tudtam örülni minden apró szarságnak, amit később a háztartásba meg tudtam venni.
2017. nov. 19. 14:08
20/20 anonim válasza:
Marhára nem a csóró egyetemista lét romanticizálásáról szólt a kérdés. Fiatal, de már felnőtt, egyetemet végzett (komoly szakmában dolgozó) emberek általános problémájáról beszélünk. Tudod ők lennének a jövő. Persze bizonyára finnyás. Meg KUKÁS :D persze ha szépen fogja magát félmillió ilyen ember és elpályázik külföldre, akkor meg megy a pislogás. Meg a tátogás. Meg a fizessevisszaaképzééést!!!! barmok...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!