Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fidesz kormányzás óta duplájár...

Fidesz kormányzás óta duplájára emelkedett a dohánytermékek ára, ezt is sikernek könyveli el a Fidesz-KDNP?

Figyelt kérdés
Aki dohányoznak azok tudják hogy nem csak olyan lépések történtek hogy az ízesített cigarettát vonták ki, vagy a zárjegyről tüntették el az árat, hanem nagyon komoly adó forintok kerültek rá. 2010 környékén még 500 ft körül lehetett venni egy doboz cigit, most ez 1000 ft felett van.
2017. nov. 9. 09:50
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
40%
Úgy mondod kérdező mintha valami tartós élelmiszer v. mindennapi szükséglet árát emelték volna. Nem muszály szívni azt a sz.rt . Még én is le tudtam szokni. Pedig sokat elszívtam valamikor.
2017. nov. 9. 10:22
 12/32 A kérdező kommentje:
#10: Nem tudom miért vagy ennyire "tiltás szabályos" de lehet a felmenőid között volt pár ilyen Kádárista akitől örökölted a hogy semmit se lehessen csinálni már az embernek. Mindenki maga joga hol cigizik, nem? Ha zavar valakit akkor majd szól. A saját tulajdonú autómban is akkor gyújtok rá amikor akarok. Én se szólok bele mit ne csinálj vezetés közben.
2017. nov. 9. 10:22
 13/32 EagleHUN ***** válasza:
9%

"2017. január 1-jétől az egészségügyi szolgáltatási járulék havi összege 7110 forint. Idén 7050 forint volt a járulék összege. "

Igen van egy alapdíj, amit pl annak kell befizetnie aki nem dolgozik és munkanélkülire sincs bejelentve. Ha be van ezt a díjat kifizetik helyette.

Aki viszont melózik az ennél a pl 7110ft-nál sokkal többet fizet be, így ez most irreleváns kérdésünkben.

2017. nov. 9. 10:24
 14/32 EagleHUN ***** válasza:
4%
Az hogy most 22%-ot fizetnék nem tűnt fel, fizetésemelést nem kaptam, a nettóm nem csökkent. Lehet hogy valahonnan "átrendezték" és amennyivel egy másik adóra kevesebbet kell befizetni, annyival többet fizetünk EÜ-re. Nem tudom ennek utánanézek.
2017. nov. 9. 10:25
 15/32 hájaaa ***** válasza:
26%

"Ezen felül "Nézz körül ember"!

- Mindenütt az eldobált cigicsikkek soha el nem bomló maradványait (filter) látni.

- A nemdohányzók orra alá is füstölnek, azoknak is egészségkárosodást okozva, őket is kezelni kellhet emiatt. Talán ők fizessék meg?

- Ha szólsz egy dohányosnak ha zavar vagy ha tilosban csinálja még neki áll feljebb, vagy csak bunkón viselkedik.

- Kidobálják az égő csikket lakások és járművek ablakain. Nem kicsi tűz és balesetveszélyt okozva! "

Ez max a 90-es 00-es években ment így, azért mára már nem jellemző ez a magatartás. Nem azt mondom h nincsenek, de számottevően kevés. Se kocsmákban, se buszmegállókban nem lehet dohányozni van egy két eset, de nem minden megállóban.

Magam sem dohányzok, de ez a mindent tiltsuk meg mindenkinek hozzáállás sosem vezetett jóra. Sokkal hasznosabb a "megelőzés", elmagyarázása az egésznek. Sok soros plakát helyett kiraknák h "Tiszteld a másikat azzal h nem dohányzol itt-meg-itt" sokkal hatásosabb, mint nesze itt van egy 50ezres csekk mert elszívtál egy cigit a járdán.

2017. nov. 9. 10:33
 16/32 anonim ***** válasza:
39%

" Sokkal hasznosabb a "megelőzés", elmagyarázása az egésznek."

ja, aztán meg kitlálnátok, hogy nincs is egészségesebb a dohánynál, és az egész FIDESSSSSSS propanagnda

2017. nov. 9. 11:12
 17/32 hájaaa ***** válasza:
Nem, nem találnánk ki
2017. nov. 9. 11:19
 18/32 anonim ***** válasza:

"Nem, nem találnánk ki

"

mint ahogy 7 éve még körberöhögték volna azt, aki mszp-jobbik összefogást jövendől

2017. nov. 9. 11:36
 19/32 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem ez valamilyen szinten direkt van, legjobb lenne, ha olyan drága lenne, hogy már amiatt leszokjanak az emberek.
2017. nov. 9. 11:59
 20/32 árokpart ***** válasza:
42%
Pedig bizony a dohányosoknak és a szeszes italt fogyasztóknak is felnőtt emberek, vannak jogaik és ők is ugyanúgy adófizetők. Ezért etikátlan és diszkriminatív kimondottan egy célcsoportot mint költségvetésileg, mint morálisan negatívan megkülönböztetni.
2017. nov. 9. 12:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!