Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fiataloknak a németországi...

A fiataloknak a németországi munka vagy a kamion sofőrködés az egyetlen lehetősége, ha nem akarnak minimálbéren nyomorogni?

Figyelt kérdés
2017. nov. 7. 20:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
30%

9.

Ez melyik kisváros lenne? Vagy melyik országrész?

Mert mifelénk 120-130hoz minimum kell egy középfokú végzettség akinek meg az sincs meg annak csak a közfoglalkoztatás marad.

Én itt gyakorikérdésekekn mindig olvasom ezeket a mesés béreket, én megkérdeztem egy munkaügyis ismerősömtől, hogy nekem mit tudna ajánlani érettségivel meg a két nyelvvizsgával ha nem volna más végzettségem meg munkám

a válasz kórházban mosodás de közfoglalkoztatottként mert spórol a kórház. ezért csodálkozom ha olvasok a mesés 150 ezrekről betanított munkán

2017. nov. 7. 22:25
 12/27 anonim ***** válasza:
0%

"Miskolci vagyok, ha elmész a jó öreg Boschba, ott is kikapod a 150 nettót."

Erre aztán büszke lehet,aki összeszerelő üzemben dolgozik.

Meg azok is,akik behozzák ezeket és büszkélkednek vele,hogy megint lett 100 új droidmunkás melóhely 3 műszakban.

A lakosság sokkal képzettebb,felsőfokú végzettséget igénylő munkahelyeket kellene teremteni,nem betanított munkát igénylő összeszerelő droidokat foglalkoztatni,aki majd 20 év múlva terhelik az amúgy sem stabil egészségügyet.

2017. nov. 8. 00:16
 13/27 anonim ***** válasza:
Nem az egyetlen, de azért benne van.
2017. nov. 8. 05:11
 14/27 anonim ***** válasza:
70%
Birom hogy írjátok nem kell a gyári munka de azt megmondani nem mondja meg egyikőtök se hogy azt a rengeteg embert hol helyezné el helyette? Zárjuk be és kész. Azt is fel kellene fogni hogy az ott dolgozók nagy részét nem tehetné át senki autómatikusan egy kutató fejlesztő központba. Arról nem beszélve hogx pont ezeken a sokak álltal szidott multiknál lehet 150-200 at keresni nettóban. Ők azok akik pontosan utalják a pénzt és tartanak be minden szabályt. Való bruttódra bejelentenek. Mnej el közalkalmazottnak takarítani nyolcvan pár ezerért na ott minimál bér va. Vagy menj közmunkásnak. Ja igen ott nem lesz egészségkárosodás mert nem szakítanak meg. De élj meg belőle
2017. nov. 8. 06:23
 15/27 anonim ***** válasza:

Időpont ma 00:16

Ja, ha szerinted nem kell a droidmunka (mert a hozzászólásodból látszik, hogy neked ez büdös munka lenne), majd a kolbász, amit néha a pofádba tömsz, vagy más élelmiszer magától ugrik a csomagolásba, az autó, amibe a se*ged biggyeszted majd magukat szerelik össze teljesen, a sok egyéb alkatrész szintén önként terem meg a fán, mint ahogy az alma is két lábon vándorol a hűtődbe.

2017. nov. 8. 08:09
 16/27 anonim ***** válasza:
65%

"aki majd 20 év múlva terhelik az amúgy sem stabil egészségügyet."

De az nem gyanús, hogy a droid jelenleg is fizet járulékot, amiből a te valagad is eltud menni az orvoshoz?

2017. nov. 8. 08:11
 17/27 anonim ***** válasza:
55%

2 nyelven beszélek + logisztikai OKJ-m van és nettó 220-at keresek, ami a vidéki nagyvárosomban nagyon jónak számít.

Nincsenek nagy igényeim, konkrétan 80-100 ezer forintokat teszek félre egy hónapban, pedig albérletben élek saját szobával.

24/F

2017. nov. 8. 11:54
 18/27 anonim ***** válasza:
Nem. Van sok más lehetőség is. Köztük egyik, ha itthon rendet teremtenek együtt. Hogy ne kelljen kényszerpályán létezniük.
2017. nov. 8. 12:04
 19/27 anonim ***** válasza:
55%

Nem a kolbászkészítőből nem kell.

De mondjuk nem kellene ide 6000 autógyár,amikor az embereknek autóra sincs pénzük,úgy is külföldön adják el,kiviszik a profitot.

Nem azt mondtam,hogy egyáltalán nem kell ide semmiféle gyár,de amit amúgy sem a magyarok vesznek meg,abból haszon sincs itthon.

Bemész a munkaügyi központba és más allásajánlatot nem tudnak csak a droidmunkát ajánlani.

Menjél 3 műszakban,12 órázzál,álljál egy helyben 150 ezerért,diplomásként,azért,hogy nyugaton valami felső tízezer tagja luxusautót tudjon vezetni.

Miért akarjátok,hogy Magyarországból is Kína legyen?

2017. nov. 8. 15:04
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

"80-100 ezer forintokat teszek félre egy hónapban, pedig albérletben élek saját szobával."

Nem értem a mit akartál ebből kihozni.

A saját szoba,akkor már luxusnak számít?

Mégis mi van lentebb az albérlet szobánál,az utca,nem?

2017. nov. 8. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!