Miért ilyen alacsony Magyarországon az emberek igénye a demokráciára? Miközben még azt sem tudják mi az, mivel még sohasem volt.
" Isten kegyelméből ma keresztény kormány kormányoz"
Mondjuk ez is szörnyű...éspedig az alábbiak miatt:
1. Ez a mondat feltételezi, hogy nem mindig kormányzott keresztény kormány Magyarországon, pedig de!
2. Különbséget tesz keresztény és nem keresztény közt mint jó és rossz közt és már eleve ez nem keresztényi cselekedet.
3. Nem Isten kegyelméből lesz valaki miniszterelnök, hanem a választók szavazata alapján.
4. A kereszténység pont nem arról szól, hogy valaki a mellét veregetve hirdeti, hogy mennyire keresztény.
5. És végül el lehet gondolkodni, hogy a keresztény tanítások, elvek hogyan mutatkoznak meg a kormány intézkedésiben...gondoljuk akár pusztán a Tízparancsolatra!
"Az általad leírt mondat nem hangzott el a szájából talán kevesebb 444. et kéne olvasnod"
21-es vagyok. Kíváncsi voltam, mi sül ki ebből, de mikor olvastam a kérdező válaszát, akkor én is feltettem a kérdést magamban: hogy lehet felszívni a 444-et és ilyen badarságokat beszélni? :)
De tény, hogy nekem is van egy kérdésem, ami pont idevág:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__88..
De jó, már az első válaszban előkerült a patriarchátus. A Rasszizmus miért nem? :D
Dehogynem volt kedves Kérdező. Érdeklődj bármelyik haladó véleményvezérnél, és meg fogják mondani, hogy 1994-98 között valamint 2002-10 között hatalmas volt a demokrácia. ezt minden ...khmm... "független" külföldi emberjogi meg sajtószabadság figyelő központ felmérései megerősítik.
32-es:
Mint már mondtam korábban nem mindenki ugyanazt érti demokrácia alatt.
Úgy látszik te azt is demokratikusnak találod, ha az ügyészség, a bíróság és a törvényhozás is akár egyetlen egy ember irányítása alatt van. pl. Észak-Korea
Én finoman szólva nem nagyon tartom demokratikusnak, hiába szavaz mindenki Kim-Dszong-Un-ra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!