Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért csak a szakmunkások és...

Miért csak a szakmunkások és a betanított munkások bérei emelkednek Magyarországon? A diplomásoké miért nem? Ez ellentmondásos!

Figyelt kérdés
A szakmunkás bérek már utolérték a diplomás béreket, de ami durva, hogy lassan már a betanított munkás bérek is utolérik. Pedig a kivándorlók zöme szakmunkás vagy diplomás. Nehezebb is betanított munkával elhelyezkedni külföldön, mert azokból már nincs hiány, sőt helyenként munkanélküliség is van. De ami a legfontosabb (rengeteg fiatal és középkorú 8 általánossal rendelkező munkás embert ismerek), és egyik sem beszél semmilyen külföldi nyelven. Mind olyan süket az angolra is mint az ágyú! Ezek nem is szándékoznak kimenni, mert nyilván nem éreznék magukat jól egy olyan országban ahol nem beszélik a nyelvet. Egy diplomás viszont garantáltan beszél legalább 1 idegen nyelvet, legalább egy magabiztos társalgási szinten, mert a felsőoktatási törvény értelmében nem adnak diplomát, ha nincs legalább egy államilag elismert középfokú nyelvvizsga. Tehát ebből következik, hogy minden diplomás beszél idegen nyelven. Úgy már sokkal könnyebb boldogulni. És mennek is a diplomások kifelé, de itthon meg mégsem emelkednek a béreik. Miért?
2017. nov. 1. 15:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%
Én is betanított munkát végzek. Az én bérem pl sokat emelkedett sz utóbi két évben. Kb 35%- ot a munkaerő hiány miatt.
2017. nov. 1. 18:00
 12/15 anonim ***** válasza:
33%

Nos én így friss diplomásként 3 hónapos gyakornoki időszak után 300 nettó kezdőfizetést kaptam egy nagybanknál......

Ha én ennyit kaptam 3 hónapos tapasztalattal akkor szerintem a diplomás bérek is emelkednek.

2017. nov. 1. 18:09
 13/15 anonim ***** válasza:
75%
Ez az egész attól is függ, hogy az ember pontosan hol dolgozik és hogyan van rálátása a dolgokra. Én állami szférában vagyok és azt tapasztalom, hogy a legutóbbi minimálbér + szakmunkás bér emelésével konkrétan ráhúzták a középfokú végzettségűek bérét a diplomásokéra. Elég nagy a bérfeszültség jelen pillanatban, mert az alapilletményen nem hajlandóak központilag emelni. Utoljára még Fletó idejében volt emelés. Az pedig nem mostanság volt.
2017. nov. 1. 18:43
 14/15 anonim ***** válasza:
31%
Nem ellentmondás csak szakmunkásból rohadt nagy hiány van. Mérnököt keresel? találsz egyből tízet, keresel egy kitanult kőművest? kereshetsz fél évig mert mind foglalt
2017. nov. 1. 19:19
 15/15 anonim ***** válasza:
23%

az egykulcsos adóval megemelték a diplomások bérét mindenki más kárára

hova akarsz még nagyobb béremelést?

2017. nov. 1. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!