Nem egész három év és lejár trianon. Szerintetek visszakapjuk a földjeinket?
"Szerintem elengednék"
Szerintem meg nem.
"Úgy olvastam 100 évig van érvénybe"
nürnbergi ítéletek és békediktátum 70 éve anulálták de ne foglalkozz vele így jobban hangzik
hülye kérdésre hülye válasz
Az első világháborút lezáró békeszerződések már nincsenek érvényben, felülírta őket a második világháborút lezáró békeszerződés.
Magyarország jelenlegi határait is az 1947-es párizsi béke határozza meg, mely egyébként kedvezőtlenebb is, mint a trianoni. Ha revízióval a második világháború (illetve a '38-as bécsi döntések) előtti trianoni határokat szeretnénk, akkor visszajárna Szlovákiától a Duna jobb partján lévő három falu, Dunacsún, Horvátjárfalu és Oroszvár. Ebben az esetben a bősi vízerőmű szabályozása is Magyarország része lenne a dunacsúni duzzasztó révén.
Egyébként nem várható területi revízió, a magyar kormánynak sincsenek ilyen igényei, a nemzetközösség sem támogatná, egyes vélekedésekkel szemben még Oroszország sem. Ezért felveti sem érdemes. A jelenlegi politikai viszonyok között még Székelyföld autonómiájának (1952-1968 között létezett már jogilag magyar autonóm tartomány) visszaállítása is irreális elképzelés.
"Senki nem fog a magyarok mellé állni, hiába hisztiznének."
Aztán, Szlovákia mellé ki állna? Románia mellé? Őket mindenki utálja. kaphatnak az oroszok és törökök Romániából egy kicsit, ha úgy beszállnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!