Miért nem fog össze az ellenzék a Fidesz ellen?
Egyre inkább azt látom,hogy egyszerűen nem akarják leváltani a jelenlegi kormányt. A jelenlegi helyzet tökéletesen megfelel nekik,és még pénzt is kapnak ha bekerülnek a parlamentbe.
Fél év van választásokig,de még mindig ideológiákon veszekednek,és senki nem akar szövetkezni a másikkal. 3%-os pártok jelentik ki,hogy 2018-ban magukban is nyerni tudnak (Együtt), 1-2% -os pártok akarnak egyedül kormányt váltani ( Momentum) és senki nem akar tárgyalni a Jobbikkal,pedig együtt simán el lehetne zavarni Orbán Viktort.
Komolyan, ennek mi értelme? Elég sarkított példa,de a második világháborúban is inkább összefognak az angolszászok Sztálinnal,hogy Hitlert megállítsák,annak ellenére,hogy a két ideológia homlokegyenest eltért a másiktól.
Én nem vagyok egy nagy politológus, de komolyan nem értem, mi szükség van ezt a kérdést minden nap kiírni ide. Minden nap van 1-2 türelmesebb ember, aki összefoglalja, miért nincs realitása az ellenzéki összefogásnak abban a formában, ahogy azt a pártok elképzelik. És mégis minden nap jön a kérdés, hogy miért nem fognak össze.
Azért, mert egymással is összeférhetetlenek, jó néhány vezéralakjuk teljesen lejáratódott (komplett mszp + gyurcsány pl.), a jobbikot a balosok és a liberálisok közül senki nem akarja, és ha megvalósulna egy ilyen 8-10-15 fogalmam sincs hány pártos összefogás, a szavazóik is elfordulnának tőlük, mert találna benne olyan pártot, ami neki nem tetszik. Sakk-matt. Ez a hajó elment. Majd a választások másnapján elpityergik az ATV studiójában az mszp-s és dk-s politikusok, hogy most már komolyan meg kell újulni, meg kell tisztulniuk, van rá 4 év. Pontosan ezt mondták 2010-ben és 2014-ben is. Azóta ha jól figyeltem az eseményeket, ebből semmi nem sikerült. Sem ideológiai tartalom nincs, sem szakmai kompetencia, sem személyi állomány megújulása. Így ne csodálkozzanak, ha a jobbikosok, lmp-sek, momentumosok nem hajlandóak egy mszp-t és dk-t is tartalmazó összeborulásra szavazni.
Mert nincs elképzelésük arra vonatkozóan, hogy mit tennének másként, mint a Fidesz. Dumálnak, egészségügy, meg oktatás, de igazából nincs túl sok mondanivalójuk a társadalom számára. Bárki, csak ne a Fidesz! - ez kevés.
Nem azért akarják leváltani, hogy jobb legyen nekünk, hanem a helyükre akarnak kerülni, a pénz miatt. Azt akarják csinálni, amit a Fidesz - vagy ugyanazt rosszabbul.
Amellett sokuk már lejáratta magát korábban. Ugyan mi mondanivalója van egy Gyurcsánynak, Bokrosnak ebben az országban? Ugyan mi? Nagyot röhögök.
A többi kis libsi lúzer? Legyen melegparádé meg fogadjunk be migránsokat? Ezzel nem fognak nyerni.
És nagy igény sem mutatkozik rájuk. Kb. ennyi az oka, ha nincs rájuk ok külön - külön, miért tudnának összefogni. Már most összekapnak a koncon, hát ha még a hatalom közelébe jutnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!