Mit gondoltok van Magyarországon emberhiány a multi cégeknél?
Akkor nem lenne munkaerőhiány mert az országban csak ilyenek vannak.
Nincsen valós emberhiány, mert aki arra valóban alkalmas lenne, mármint szakmailag illetve dolgozna nem veszik fel, mert a multik elvárása nagyon bizarr a közembernek.
Abban az értelemben van hiány, hogy sok állást nem tőltenek be, mert nincs rá olyan ember aki az elvárásoknak megfelelve. A multik elvárásai olyanok, hogy : legyen 15-20 év tapasztalatod 25 évesen. Légy fiatal komoly szakmai tapasztalattal éppen abban a szakmai szegmensben. Ha hölgy vagy, ne akarj szülni, ha férfi vagy ne akarj családot alapítani, hisz a csecsemővel otthon kell maradni és elveszi a figyelmet a munkáról.Nem vicc ! :XD
Vállalj több múszakot és 10-12 órázz, ha nem is fizetik ki. Lehetőleg találd ki a főnököd gondolatát egy új projektben és segítsd ők innovatív 5letekkel, amikért pénzt ne is remélj. Ne menj betegszabadságra, mert kell a munkaerőd. Ha lehet végezz 2-3 embernyi munkát egymagad és full egészséges légy. Étkezz egészségesen, hogy sokáig szolgáld a multikat :XD
Ha lehet akkor ne is legyél picit túlképzett, ha ezeknek meg is felelnél, de középszintú embert keresnek és neked diplomád van túlképzett vagy. NEM ad a multi plussz pénzt és nem lennél motivált egy alacsonyabb képzettségű főnök alá dolgozni.
Vállald el a munkát minimális bérrel a bértábla szerinti beosztásban, semmi pótlék, semmi túlórapénz.
Ha ezt te bevállalnád simán felvesznek külföldön 100x annyiért.
Ma az országban az a baj, hogy az igényei a munkáltatóknak olyan magas mint nyugaton, de a bérezés a béke popsija alatt van
Egy szakértő.
"A multik azért íratnak pszichológiai teszteket, mert önálló gondolkodásra képtelen zombi kell nekik. Persze ingyen. fizetni azt nem akarnak sem túlórát, sem pótlékot. Valóságban nincs munkaerő hiány, ha felemelnék normálisra a fizetéseket, emberhez kicsit méltóbb munkakörülmények lennének jönnének is."
Lóxart.
Én most kezdtem el pályakezdőként dolgozni egy bankban. A kezdőfizetés nettóban annyi, mint amennyiről a legtöbb ember bruttóban álmodhat.
És mégis alig van ember.
Miért?
Azért mert nincsenek már képzett emberek, mind elmentek nyugatra. Mert a képzett embereknek a nettó 300-400 kevés, hogy itt tartsa őket, ha külföldön ennek 4-szeresét kapja.
Ja és 8 órás munkaidő. 40 perc ebédszünettel (mondjuk ezt le kell dolgozni) de óránként van 10 perc szabadidőd a törvény miatt.
Szóval amit írsz abból egy hang sem igaz.
Tegnap voltam Állásinterjún. Egyszerű monoton fizikai munka lett volna.
Elmondták,hogy emberhiány van náluk,és sokan a felvételi elbeszélgetésen buknak meg. Nekem sem sikerült. Én mekkora hülye vagyok hogy nem mentem Ausztriába,amikor esély lett volna rá! Már három hónapja vagyok munka nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!