Nem akarok megbántani senki! De igaz az, hogy Győr-ben az Audi gyárban, sokszor még a mérnököket is leküldik a gyártósorra, mert nincs más?
Nyilván valamivel többet kap még így is egy mérnök mint egy sima munkás, mert hát maga a bajor törvény is előírja ezt, és az Audi egy Bajorországi cég. Viszont már több helyről is olvastam (nem tudom, hogy igaz-e, ezért kérdezem), hogy ott akkora a melósból a munkaerőhiány, hogy a mérnököket is megmelóztatják, amikor akkora a hiány, hogy már leállás határán lenne az üzem. Nyilván az érdemi munkát, a fejlesztést azt Németországban végzik, itt már csak a legyártás része marad, amihez vonzó az olcsó munkaerős EU-s ország, ami közel is van az osztrák határhoz.
De tényleg vannak már ilyenek is, hogy a mérnököket is dolgoztatják a csarnokokban? Vagy ez csak egy hamis infó?
Az egykori tankörtársaim úgy szokták mondani (és én is így látom) hogy a rendszerváltás óta a mérnöki és minden más értelmiségi pálya elinflálódott. Ezért ki is vertem a fejemből azt hogy a mérnöki szakmámmal elhelyezkedjek, inkább önálló jövedelemforrásaim lettek mert így a saját életemmel foglalkozhatok.
Tudok olyan egykori tankörtársamról akinek hétköznapi megszokott jelenségnek számít az ha szakmunkásként kezelik a munkahelyén. Persze ahogy a kérdező sem, úgy én sem lenézni akarom a szakmunkást hisz én is voltam az, de aki jó mérnökké kiképezte magát, annak jogos elvárása lenne az hogy ne egy alacsonyabb képzettsége szerint dolgozhasson. Mert akkor inkább ne legyen alkalmazott és számos lehetőség van az életben hogy egy elvárt úri élete lehessen.
Jó mérnököt szakmunkára fogni épp olyan marhaság mint mondjuk az hogy otthon elkészítesz egy egyedileg gyártott luxusautót, drága tevebőr üléshuzatokkal és mással, majd úgy gondolod hogy mivel éppen rossz a krosszautód, befogod a luxusautót sárban történő dagonyázásra. Az állam részéről épp akkora eszetlen pazarlás lenne a diplomást kuli munkára fogni vagy hagyni hogy a versenyszférában azt tegyék vele. A példában említett luxusautót sem sárba dagonyázásra célszerű befogni ha például elit esküvőkre is bérbe adható és hozza a sok pénzt. Mérnökként én sem fogtam be magam szakmunkásként kezelt alkalmazottnak mert otthon szabadon már a második találmányomon dolgozhatok.
Nem tudom, mennyire igaz.Viszont, ha igaz, akkor nagyon nem szabályos.
A munkaszerződésben le vannak fektetve a munkaköri leírások,feladatok.
Ami ezektől eltér,olyan feladatokat nem köteles a munkavállaló elvégezni és a munkáltató sem utasíthatja egészen addig, ameddig új szerződést nem köt.
Ha engem kontrollerként leküldenének a gyártó sorra kötelező jelleggel,úgy mondanék fel, mint a sicc.
Nekem nem az a dolgom.
"önálló jövedelemforrásaim lettek mert így a saját életemmel foglalkozhatok."
Az a legjobb és legösszetettebb munka szellemileg és lelkileg is. Egyetlen állás sem érhet a nyomába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!