Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mekkora vajon az "eszményi"...

Mekkora vajon az "eszményi" népessége hazánknak?

Figyelt kérdés

„A magyaroknak be kell tölteniük azt a teret, amelyet a Mindenható kijelölt nekik, mert ha ők nem töltik be, betöltik majd mások” – mondta Balog Zoltán emberminiszter nemrég.

Node mennyi az annyi? Hány fő/km2 az ideális lakos hazánkban?

2017. okt. 25. 16:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Isten tudja!
2017. okt. 25. 16:31
 2/14 anonim ***** válasza:
49%
Nem tudom,de én megyek Hollandiába,ahol sokkal jobb/könnyebb minden. Mo.egy elcseszett gyűlölködő szemétdomb.
2017. okt. 25. 16:37
 3/14 A kérdező kommentje:

No jó, nem veszitek komolyan a kérdést, pedig engem valóban érdekel ez a szám. Körülbelüli választ is elfogadok!

Sőt, az is érdekelne, mi történne, ha elérnénk, majd túllépnénk ezen a számon…

2017. okt. 25. 16:50
 4/14 anonim ***** válasza:
62%
Nekem olyasmi rémlik, mintha valahol azt olvastam volna, hogy az ország, akár kétszer ekkora embertömeget is minden további nélkül elbírna. Úgyhogy a szám olyan húszmillió körül lehet.
2017. okt. 25. 17:01
 5/14 anonim ***** válasza:
55%
#4 Ha nem lennénk ennyire intoleránsak,simán lehetne. Lásd Hollandia akkora sincs,mint Dunántúl és 15 millióan lakják. Az ő mentalitásuk szabadelvű(azaz nyitott),nem a származás fontos nekik.
2017. okt. 25. 17:03
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Először is sírva fakadok, hogy egy miniszter 2017-ben ilyen mondatokat ejt ki a száján, és ha nem írod oda, honnan van az idézet, simán azt gondolnám, hogy egy középkori kódexből másoltad ki.

A témához: szerintem minimum 20 millió, ami persze egyáltalán nem reális jelenleg. De azt nézem, hogy a gazdaságilag erős országok, ha földrajzi adottságaik nem akadályozzák, mind sűrűn lakottak. Hollandia, Anglia, Németország, Japán, Dél-Korea, stb. Erős gazdasághoz elsősorban emberek kellenek, és az erős gazdaság gyakorlatilag mindig együtt jár népességnövekedéssel. Magyarországon az Alföld simán elbírna egy holland mértékű népsűrűséget, és megnézzük a számokat, az is kijön, hogy akkor a 20 millióval még nem is mondtam nagy számot.

2017. okt. 25. 17:03
 7/14 anonim ***** válasza:
Én pont Hollandiában fogok lakni,nekem az a legszimpibb. Ott nem ilyen mentalitás van,sokkal nyitottabbak,toleránsabbak.
2017. okt. 25. 17:07
 8/14 anonim ***** válasza:
Ökológiai szempontból, a jelenlegi életszínvonalat fenntartva körülbelül 4 millió ember. Alacsonyabb életszínvonallal több, magasabbal kevesebb. Persze ahogy a technológia fejlődik ez a szám nőni fog.
2017. okt. 25. 17:19
 9/14 anonim ***** válasza:

Csak hogy végre valaki a kérdésre is válaszoljon:

A mostani országban bőven elférne 12-13 millió ember.

2017. okt. 25. 19:32
 10/14 anonim ***** válasza:

9#

Bőven elférne, csak épp hosszútávon fenntarhatatlan mert többet fogyasztunk mint amennyit a Föld pótolni tud.

2017. okt. 25. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!