Mekkora vajon az "eszményi" népessége hazánknak?
„A magyaroknak be kell tölteniük azt a teret, amelyet a Mindenható kijelölt nekik, mert ha ők nem töltik be, betöltik majd mások” – mondta Balog Zoltán emberminiszter nemrég.
Node mennyi az annyi? Hány fő/km2 az ideális lakos hazánkban?
No jó, nem veszitek komolyan a kérdést, pedig engem valóban érdekel ez a szám. Körülbelüli választ is elfogadok!
Sőt, az is érdekelne, mi történne, ha elérnénk, majd túllépnénk ezen a számon…
Először is sírva fakadok, hogy egy miniszter 2017-ben ilyen mondatokat ejt ki a száján, és ha nem írod oda, honnan van az idézet, simán azt gondolnám, hogy egy középkori kódexből másoltad ki.
A témához: szerintem minimum 20 millió, ami persze egyáltalán nem reális jelenleg. De azt nézem, hogy a gazdaságilag erős országok, ha földrajzi adottságaik nem akadályozzák, mind sűrűn lakottak. Hollandia, Anglia, Németország, Japán, Dél-Korea, stb. Erős gazdasághoz elsősorban emberek kellenek, és az erős gazdaság gyakorlatilag mindig együtt jár népességnövekedéssel. Magyarországon az Alföld simán elbírna egy holland mértékű népsűrűséget, és megnézzük a számokat, az is kijön, hogy akkor a 20 millióval még nem is mondtam nagy számot.
Csak hogy végre valaki a kérdésre is válaszoljon:
A mostani országban bőven elférne 12-13 millió ember.
9#
Bőven elférne, csak épp hosszútávon fenntarhatatlan mert többet fogyasztunk mint amennyit a Föld pótolni tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!