Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok miért ennyire...

A magyarok miért ennyire passzívak politikai téren?

Figyelt kérdés

A választásra jogosultak körülbelül 60%-a jár el szavazni.

Népszavazáson ennél alacsonyabb az "érdeklődés", rendszerint el sem éri az 50%-ot.

A tüntetések alacsony létszámúak, általában néhány száz,max néhány ezer ember megy el tüntetni. Ha egy tüntetésen a résztvevők száma eléri a 8-10 ezer főt, már bekerül a hírekbe miszerint "óriási tüntetés".

Az internetadó elleni, körülbelül 30 ezres tüntetésről még most is beszélnek hogy "azóta se voltak hasonlóra képesek".

A sztrájkjog eleve megvan csorbítva, de a hajlandóság is közel van a 0-hoz. ( A legtöbb ember fél, emiatt nem lép. Nem fogják fel az"egységben az erő lényegét". Ha 10-20 ember sztrájkol egy gyárban, kirúgják őket. Ha 100-200, megfenyegetik. Ha 1000, a gyárnak muszáj megalkudnia. )

Az emberek legnagyobb része csak beszélni tud: elégedetlen, ezt elmondja otthon, az interneten, a kocsmában, a munkahelyén, de ennyi, tenni nem hajlandó, nem mozdul ki ( apám is ilyen: állandóan szidja a kormányt, de életében nem volt még tüntetésen. Azt mondja hogy ő már idős - 51 éves -, már nem az ő dolga változtatni hanem a fiataloké. )

De miért ennyire passzívak a magyarok?

2017. okt. 12. 01:27
 1/4 anonim ***** válasza:
33%
Én meg pont azt akartam kerdezni hogy miert jo idegeskedni politikan? Ha nem lennenek beszedes ismeroseim ,akkor azt se tudnam ki a miniszterelnok epp. Dolgozok, tanulok, elem a kis eletemet lesz#-va a,politikat. Probald ki, sokkal jobb lesz a kozerzeted:D
2017. okt. 12. 02:11
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Az egész magyar történelemben ilyen volt a hozzáállás egyébként. Ez a tipikus "tökmindegy mi lesz, csak le ne tapossák a szőlőmet" hozzáállás.
2017. okt. 12. 07:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Én szarok a politikába, azt az időt amit rá fordítanék inkább értelmes dologgal töltöm el. Tüntetni sajnos azért kéne hogy kapjon a sok tolvaj a fejéhez, hogy ezeket nem lehet átbaszni.

Az itthoni társadalom 100ezerért is képes úgy dolgozni mint más 600ezerért, mert neki az is pénz, ezt aláírom csak nem ilyen adók mellett.

2017. okt. 12. 08:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Minek menjek tüntetni/sztrájkolni? Nekem megfelel a mostani állapot, én elvagyok itt.
2017. okt. 12. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!