Melyiket választanátok: Magyarországon élni, magyarként, de rosszabb anyagi színvonalon vagy Szlovákiában élni, magyarként, magasabb színvonalon, de bizonyos esetekben diszkriminálva a nemzetiségetek miatt?
Ne haragudj, de Szlovákiában nincs annyival jobb élet, mint nálunk, hogy megérje innen oda költözni.
Az meg plusz dolog, hogy nem beszélek rohadt mód szlovákul, szóval szerinted mit csinálnék ott?
Meg mi az, hogy diszkriminálnak? Magyarokat áldoznak szerinted Kálinak vagy mi a tököm?
A kérdésed teljességgel értelmetlen.
Szlovákiában pont annyival magasabb az életszínvonal, mint amennyivel kisebbre hízott ott az államgépezet. Az előnyük abból származik, hogy nincsen az állam szétduzzasztva és szétszabályozva betarthatatlan jogszabályokkal.
Ennek ellenére nem élnék ott, mert itthon is elégedett vagyok az életemmel.
Ahoj/szia, Dobre/jó, Dakujem/köszönöm ennyit tudok szlovákul..
Sok Szlovákiai magyar de még Tóth is még mindig átját dolgozni magyarba saját szememmel tapasztaltam, pl mikor 2 napot álltam Vácon egy cégnél reggel jött vagy 8 db busz aztán délután is 8 db és éjszaka is 8db nem kis buszok ha nem nagyok,de még Győrbe is átt járnak ezt is tapasztaltam oda még sokkal többen,vannak ismerőseim pl aki sk ba házasodott nem messze a magyar határtól na ők ugyan ott élnek még mindig gyárba dolgoznak kb annyi a fizu mint itt talán 10000 Ft el kapnak többet nekik vannak gyerekeik az egyik magyarba költözött a másik Bratislavába vagy is Pozsonyba él mondjuk azt hogy jól megy neki jól keres, de albérletbe lakik ami sokkal drágább mint pl Pesten , többet kell dolgozni is,annyival jobb ott hogy jobb az életszinvonal, és kevesebb törvény van ott mint itt.
Nem firtatom az általános életszínvonalat Szlovákiában, mert a kérdés pusztán annyi volt, hogyha adódna egy jól fizető lehetőség Szlovákiában, akkor ott élnék-e vagy ragaszkodnék Hungária határaihoz, így az a válaszom, hogy szívesen élnék jobb anyagiakkal egy másik országban, mint rosszabbul, de itthon.
A diszkrimináció nem különösebben érdekel, itthon se vagyok mindenkivel jóban, ott is kibírnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!