Ha Orbán Viktor nem miniszterelnök lenne, hanem egy közmunkás a sok közül aki havi ötvenezret keres, akkor is jónak tartaná amit a Fidesz csinált és most csinál?
És ha nagyanyámnak kereke lett volna, ő lett volna a hatos villamos....
Egy társadalomban mindenkinek egyszerre nem lehet jó. A politikus - most legyünk annyira naívak - a többség számára próbál kedvező döntéseket hozni, de még a legfejlettebb államokban is marad olyan aki a periférián él. Hát még olyan országban mint hazánk, ahol szűkösek a források.
Egy periférián élő svájci polgár is nyilván nem tartja jónak a kormánya politikáját.
Attól függ, ha olyan kis picsogó másokat hibáztató alak lenne mint te akkor valószínűleg nem. De ismerek én bőven olyanokat akiknek esélyük nincs egy rendes melóra vagy épp annyiba kerülne az ingázás, hogy kifejezetten örülnek a közmunkának.
Ahhoz, hogy mind jól éljünk az kell, hogy nőjön a gazdaság, nem az, hogy elkezdjenek osztogatni és remélni, hogy majd az "árérzékeny"(olcsó János) hazai termékeket fog venni és a nagyobb jövedelmek meglátszanak majd a GPD-n. (Egy csóró feléli ha kap valamit, egy kicsit módosabb meg befekteti, nem nehéz rájönni, hogy hosszabb távon melyiktől lehet valamit remélni)
Azt én sem értem mivel lenne jobb kevesebből élni ha közmunka sem lenne.
Amúgy még Ausztriában is vannak nincstelennek, sehol sem jár néhány hónapnál több munkanélküli segély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!