Ti egyetértetek a magyar dróntörvénnyel, hogy be kell jelenteni minden drónreptetést a hatóságoknál?
Igen.
Én még külön jogosítványt is kérnék drónvezetésre.
Igen.
Veszélyes is. Itthon nem tudom, hogy történt-e már ilyen, de olvastam, hogy máshol már okozott balesetet. Vagy valaki pl. azzal szórakozik, hogy át tud-e repülni mozgó járművel felett, alatt.
Zavaró is. Nyáron rendezvényeken, szabadtéri előadásokon nem egyszer tapasztaltuk, hogy megjelenik egy drón, veszi fel az előadást és közben meg, aki fizetett a programért, az nem hallja rendesen, mert ott berreg a fejed felett.
Nincs dróntörvény, viszont van egy régebbi törvény, ami szabályozza a légtér használatot, és előre engedélyeztetni kell. Ez vonatkozik a tűzijátékra, a drónokra, sárkányrepülőre, és minden légtér használattal járó tevékenységre egyaránt.
Tehát nem dróntörvény van, hanem bizonyos törvények alá esik a drón használat is.
Egyébként tényleg nem ártana egy tanfolyam+vizsga a használatához. Balesetveszélyes is, de személyiségi jogokat is lehet vele sérteni, ha a szomszédban meztelenül napozó nőt filmezik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!