Ha az ellenzéki erők megállapodnak abban, hogy egyéni körzetekben mindig csak egy jelölt legyen a Fidesz ellen akkor szerinted emiatt bukhatnak szavazatokat az összes listás szavazataikhoz képest?
Az egy dolog, hogy ki miként cselekszik egy ilyen esemény hatására. Azonban az alapkérdés az, ennek a szavazónak van-e célja, vagy csak érzelemből tsz úgy, mintha politizálna.
Ennek az elképzelésnek a célja a Fidesz kormányra jutásának megakadályozása. Azon lehet vitázni, hogy a cél elérésének ez-e a legjobb eszköze. Aki szerint nem, mondjon jobbat, kivitelezhetőbbet. Aki ilyent nem tud, az csak szimpla akadékoskodó. Aki viszont érzelmet csinál a politikából, teheti, ezt nem tiltja senki, csak tudnia kell, nem politizál, nem célja a meglévő rendszer megváltoztatása, neki egyetlen célja a kedvencéhez való viszonya.
Egy tudatos szavazó pártot az elvei és irányultsága miatt támogat. Ha bármilyen cél miatt ezek az elvek háttérbe kerülnek, vagy vállalhatatlan partnerrel készül szövetségre lépni, akkor azzal azt a bizalmat építi le, ami korábban az adott politikai erő irányába elkötelezte.
Cél a kormányváltás, de azért nézzük már meg milyen áron, és kikkel tesszük meg...
" Ha bármilyen cél miatt ezek az elvek háttérbe kerülnek, "
hát igen, nem kellett volna a hatalmi igényt a féktelen fröcsögő orbángyűlöletre építeni, ha végül kiderült hogy genedermániás szerelemcsillámpóni az ideális baloldali szavazó
Passz,de én valószínűleg olyan kis törpe pártokra nem fogok szavazni soha sem,akik nem akarnak koalíciót kötni nagyobb baloldali pártokkal.Pont azért,mert azok csak akadályozzák a kormányváltást és titokban a Fidesz szekerét tolják...Tehát hagynák,hogy tovább menjen az ország kifosztása.
Csak elérik,hogy lassan kiürül az ország.
Még az a szerencse,hogy nekem 30 évesen nincsen családom.
Így,ha nagy baj lesz ebben az országban,akkor fogom a kabátom,kalapom aztán irány Ausztria.
Kíváncsi leszek mi lesz a Momentummal is,szerintem be sem fognak jutni a parlamentbe.
Ha esetleg tegyük fel,bejutnak a parlamentbe,mi lesz a további cél?Beszólogatnak majd az 5-6 képviselőjükkel a Fidesz vezetésnek?Szerintem ők is csak arra hajtanak,hogy ott legyenek ellenzéki megmondó pártként az országgyűlésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!