Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha az ellenzéki erők megállapo...

Ha az ellenzéki erők megállapodnak abban, hogy egyéni körzetekben mindig csak egy jelölt legyen a Fidesz ellen akkor szerinted emiatt bukhatnak szavazatokat az összes listás szavazataikhoz képest?

Figyelt kérdés
Pl. egy adott körzetben kap 20-20 ezer szavazatot a Jobbik és az MSZP, 10 ezret a DK, 5 ezret a Liberálisok akkor az egyéni közösen támogatott jelöltjük elméletileg 55-ezret kéne kapjon.
2017. szept. 25. 22:10
 1/7 anonim ***** válasza:
8%
Bukhatnak. Én pl Lmp szavazó lennék. Ha bármilyen megállapodás alapján a saját támogatott pártom helyett egy Dk jelöltre kéne szavaznom, inkább el sem mennék.
2017. szept. 25. 22:19
 2/7 A kérdező kommentje:
#1 listásra se szavaznál akkor, annyira kiábrándulnál? vagy azért a lista maradna csak egyénire nem.
2017. szept. 25. 22:23
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

Az egy dolog, hogy ki miként cselekszik egy ilyen esemény hatására. Azonban az alapkérdés az, ennek a szavazónak van-e célja, vagy csak érzelemből tsz úgy, mintha politizálna.

Ennek az elképzelésnek a célja a Fidesz kormányra jutásának megakadályozása. Azon lehet vitázni, hogy a cél elérésének ez-e a legjobb eszköze. Aki szerint nem, mondjon jobbat, kivitelezhetőbbet. Aki ilyent nem tud, az csak szimpla akadékoskodó. Aki viszont érzelmet csinál a politikából, teheti, ezt nem tiltja senki, csak tudnia kell, nem politizál, nem célja a meglévő rendszer megváltoztatása, neki egyetlen célja a kedvencéhez való viszonya.

2017. szept. 26. 09:25
 4/7 anonim ***** válasza:

Egy tudatos szavazó pártot az elvei és irányultsága miatt támogat. Ha bármilyen cél miatt ezek az elvek háttérbe kerülnek, vagy vállalhatatlan partnerrel készül szövetségre lépni, akkor azzal azt a bizalmat építi le, ami korábban az adott politikai erő irányába elkötelezte.

Cél a kormányváltás, de azért nézzük már meg milyen áron, és kikkel tesszük meg...

2017. szept. 26. 09:36
 5/7 anonim ***** válasza:

" Ha bármilyen cél miatt ezek az elvek háttérbe kerülnek, "

hát igen, nem kellett volna a hatalmi igényt a féktelen fröcsögő orbángyűlöletre építeni, ha végül kiderült hogy genedermániás szerelemcsillámpóni az ideális baloldali szavazó

2017. szept. 26. 11:16
 6/7 MolotovPunk ***** válasza:

Passz,de én valószínűleg olyan kis törpe pártokra nem fogok szavazni soha sem,akik nem akarnak koalíciót kötni nagyobb baloldali pártokkal.Pont azért,mert azok csak akadályozzák a kormányváltást és titokban a Fidesz szekerét tolják...Tehát hagynák,hogy tovább menjen az ország kifosztása.

Csak elérik,hogy lassan kiürül az ország.

Még az a szerencse,hogy nekem 30 évesen nincsen családom.

Így,ha nagy baj lesz ebben az országban,akkor fogom a kabátom,kalapom aztán irány Ausztria.

Kíváncsi leszek mi lesz a Momentummal is,szerintem be sem fognak jutni a parlamentbe.

Ha esetleg tegyük fel,bejutnak a parlamentbe,mi lesz a további cél?Beszólogatnak majd az 5-6 képviselőjükkel a Fidesz vezetésnek?Szerintem ők is csak arra hajtanak,hogy ott legyenek ellenzéki megmondó pártként az országgyűlésben.

2017. szept. 26. 21:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez is egy vélemény. A Fidesz vezetői örülnek neki.
2017. szept. 27. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!