A Gyurcsány-kormány alatt tényleg jobb volt mint most? 17/F
Nekem nem volt jobb. Nem érzek egyébként nagy különbséget a hétköznapokban.
Talán annyi volt jobb, hogy fiatalabb voltam :D De ez független a politikától :)
tényleg jobb volt
nem kellett ennyit rettegni a kormánytól és a helyi kiskirályoktól (polgármesterek, vállalkozók, pártemberek)
a "kopaszoknak" és egyéb maffiózóknak sem volt ekkora hatalmuk, ma már tőlük is rettegni kell
elképzelhetetlen volt, hogy valaki 2 embert megöl, majd elmegy nyaralni a trópusokra, és jogosítvány nélkül hajt el a bíróság épületéből
szabadabb volt a légkör, nyíltabban lehetett bírálni a kormányt, ma ezt nem teheted meg, mert diktatúra van
az életszínvonal is sokkalta jobb volt
nem kényszerült rá egymillió ember, zömmel fiatalok, hogy elhagyja a hazáját
itthon is lehetett boldogulni
a nyugdíjasok kaptak 13. havi nyugdíjat
egyszóval boldogabb,demokratikusabb, nyugodtabb, kiszámíthatóbb volt az élet Gyurcsány Ferenc alatt
Nekem személy szerint nem volt jobb.
Kifizettem az első diplomámat akkor, most a második "ingyen" van.
Akkor albérletben güriztem, most a saját házamban gürizek.
Én úgy érzem jobban haladok az "élettel", bár ez lehet a korral és a korábbi hosszú évek befektetett munkájával, maszekjával, tanulásával "jár" együtt.
Nincs habzsi-dőzsi, de több mindenre jut és talán egy kicsit nagyobb az anyagi biztonság. (de, ha kidőlök borul minden, szóval nem atombiztos alapokon állunk, de talán biztosabb mint a 2000-es években).
Dehogy volt jobb! Úristen :D ezt csak az Orbán ellenesek írták.
Csak nézz utána a családpolitikának. Rezsicsökkentésnek.
Az emberek akkor is vándoroltak kifele, viszont azt ne feledjük el, hogy a szabad munkavállalás Ausztriába és Németországba 2011-től van érvényben.
Én akkor 90-t kerestem.
Most 220-t. Gazdaságiadó pálya. A Férjem 2011-ben 180-t, most 470-t. Igaz, van 3 gyermekünk.
A környezetemben mindenki jobban él.
Ott a diplomamentő program, azzal azért sokat lehetett spórolni. Imf hitel visszafizetése.
A gazdasági oldalt ne firtassuk, mert aki nem ért hozzá, nincs rálátása a tényekre, adatokra, az mindent ki tud magyarázni itt a gyakin.
Mindenki a saját életét alakítsa a lehetőségekkel.
- A gazdaság kb. folyamatosan nő a második világháború óta (szinte kormánytól függetlenül), ezért természetesen most magasabb az életszínvonal.
- Azért sem szerencsés a két időszakot összehasonlítani, mert Gyurcsánynak bejött egy gazdasági világválság.
- Akkor még csak pár éve voltunk tagjai az EU-nak, most már lassan 15 éve
...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!