Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nektek is úgy tűnik, hogy...

Nektek is úgy tűnik, hogy Augusztus 20. egyre jelentéktelenebb ünnep?

Figyelt kérdés

Ez az állami ünnepünk, de semmi súlya nincs politikai értelemben, az ünnepi beszédek ceremoniálisak, általában súlytalan emberek mondják, vagy olyanok mint Áder, aki aktívan nem vesz részt az ország irányításában.

Ezt főleg az utóbbi években érzem, hogy minden nagy politikai beszéden, minden komoly külföldi vendéget Március 15.-re meg Október 23.-ra hívnak, olyankor vannak fajsúlyos politikai rendezvények, nagygyűlések, ilyenkor Augusztus 20.-án meg karnevál, kirakodó vásár, tisztavatás, tűzijáték, pár ingyen koncert, hogy jól érezze magát a választó. Olyan súlytalanná vált az egész.

Lehet ez csak a szubjektív véleményem, de ma például szinte pont ugyanolyan vasárnapnak éreztem ezt is mint a többit.

2017. aug. 20. 22:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Sajnos én is évről évre azt érzem, hogy a nemzeti ünnepek egyre kevésbé szólnak arról amiről kellene, és tényleg egyre jelentéktelenebbnek tűnnek.

Ami talán a legjobban idegesít a politikai kampányok, tüntetések március 15, agusztus 20 alkalmából.

Én sem vagyok Fidesz támogató de ha nemzeti ünnepnek hívjuk akkor hagyjuk már egy napra a politikát, szóljon kicsit történelemről, nemzetről, összetartozásról.

Valahogy nem illik ide, ha pedig mégis akkor ne beszéljünk nemzeti ünnepről és nem kell a méregdrága tűzijáték sem a végére.

2017. aug. 21. 10:30
 12/13 anonim ***** válasza:
49%

Nekem nem tűnik úgy, hogy egyre jelentéktelenebb.

Nekem úgy tűnik, egyre jelentéktelenebbé teszik.

Nem mindegy.

2017. aug. 21. 16:16
 13/13 anonim ***** válasza:
Micsoda megállapítás, tekintve, hogy augusztus 20-nak nincs se akarata, se elméje, se semmi, csak az emberek számára létező dolog, és az emberek alakították ki, és alakítják, magától nem fog vele semmi sem történni.
2017. aug. 21. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!