Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lenne jó nekünk az euró...

Miért lenne jó nekünk az euró bevezetése?

Figyelt kérdés
2017. aug. 16. 12:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
27%
Nem lenne jó. Célszerűbb lenne a saját valutánknál maradni.
2017. aug. 16. 12:20
 2/19 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom, hogy honnan jött ez a kérdés, de ahogy az látható a közeljövőben nem nagyon várható az euró bevezetése.

Persze, erre való javaslatok meg tervek mindig vannak, meg voltak is.

2003-ban 2008-ra lett tervezve, aztán 2014-re, de inkább 2015-re, azt "jó akkor majd egyszer" alapon maradt a dolog.

Jelenleg körülbelül az egyik legfontosabb kritériumnak sem felelünk meg, amikor legutóbb lett volna lehetőségünk, hogy megfeleljünk a kritériumoknak az a Gurcsány kormány elején volt.

Most kb a GDP kb 75%-a az államadósság, ezt ahhoz, hogy csatlakozzunk legalább 2 évig 60% alatt kellene tartani.

És ezek a statisztikák csupán szükséges dolgok, az euró bevezetését nem garantálják.

Távol állunk mi még attól, hogy egyáltalán lehetőségünk legyen...

2017. aug. 16. 12:34
 3/19 A kérdező kommentje:
Innen jött a kérdés: [link]
2017. aug. 16. 12:37
 4/19 anonim ***** válasza:
25%
hát ha eurót akartok arra ráb.sztok rendesen. Felvidéki vagyok és én mondom amióta bevezették az eurót az élelmiszer minimum 3szor annyiba kerül mint előtte (egyes termékeknél 10x-es árnövekedés is tapasztalható ) olyannyira megnőttek az árak hogy még az üzemanyagot beleszámítva is megéri 60 kilométert utazni és magyarorzságon vásárolni mivel annyival drágább itt minden
2017. aug. 16. 12:55
 5/19 anonim ***** válasza:
2%

Eddig úgy volt, hogy nem felelünk meg a követelményeknek, mert Gyurcsány elk*rta, vagy mert gazdasági világválság

Kvázi Botka és az MSZP ezzel a népszavazással elismerik, hogy a gazdaság halad a jó irány fele...

2017. aug. 16. 12:57
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal jobb lenne, mivel a forint néha elveszíti közpénz jellegét.
2017. aug. 16. 13:02
 7/19 anonim ***** válasza:
88%
Én is támogatnám. Ez egy fontos mérföldkő lenne a gazdaságunk fejlődését tekintve.
2017. aug. 16. 13:08
 8/19 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nem kéne euró, mert a dolgok ára magasabb lenne, de le merném fogadni, hogy a fizetés fikarcnyit se nőne.
2017. aug. 16. 13:20
 9/19 anonim ***** válasza:
90%

Olyan helyen dolgozom, ahol az EU-ba értékesítünk termékeket, így én előnyét is látnám annak, ha nálunk is euró lenne a fizetőeszköz. Egyszerűen borzasztó a rengeteg átváltás, havonta új hivatalos árfolyamunk van, a vevők és a beszállítók nagy része felé euróban számolunk el, a bérköltségek és a kiszervezések költségei forintban vannak, a NAV is forintalapon kíváncsi az eredményeinkre - de ha euró lenne itthon a fizetőeszköz, akkor ezzel nem lenne gond, egy valutában számolnánk mindent.

Persze ehhez működőképes, termelő gazdaság kellene, úgyhogy nem a népszavazástól függ a dolog.

2017. aug. 16. 13:20
 10/19 anonim ***** válasza:
82%
Miért gondolod, hogy Európa leggyengébb gazdaságában van egyáltalán esély arra, hogy bevezesse az euro-t? Bulgáriában is hamarabb lesz euro, mint nálunk, jelen állás szerint.
2017. aug. 16. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!