Nem lehetne, hogy szavazáskor az emberek csak programokat lássanak a szavazólapon, ne pártneveket?
Akkor a Fidesz mellé egy üres oldalt mellékelnének? Vagy hogy?
A legutóbb egyáltalán nem hirdettek választási programot...
Persze, akkor végképp hazugság alapján kéne választani. Én is meg tudom ígérni hogy 3% helyett 6%-ot költünk majd az oktatásra, 8%-ot egészségügyre, felszámoljuk a korrupciót, stb.
Na szavaznál rám? Lehet hogy büntetett előéletű vagyok, lehet hogy hazugság és csalás miatt már elítéltek, lehet lopták korábban, de ígérni tudok. Az is lehet komolyan mondom. Nem ismersz, nem tudod ki vagyok. Ugyanolyan lenne, mintha így, egy anonim oldalról választanál még valakit aki szimpatikusat ír. De írni és ígérni bárki tud.
A válaszom mindenkinek, aki szerint könnyű lenne ezzel visszaélni:
"Tehát hazudhat, ígérhet bármit a kampányban, ha nem tartja be, akkor sem lehet semmilyen retorzió"
Ezen kéne változtatni. Az egyes programpontoknak kéne egy meghatározott kifutási idő, s ha azt nem tartják be, akkor leváltani a kormányt. MOST élnek vissza a rendszerrel, mett semmi nem kényszeríti ki, hogy betartsák az ígéreteiket. Az meg, hogy négyévente lehet szavazni, egy vicc...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!