Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek hogyan lehetne a...

Szerintetek hogyan lehetne a magyar lakosságot ráébreszteni arra, hogy fontos a tanulás és az önfejlesztés, mert csak így fog emelkedni az életszínvonal?

Figyelt kérdés

Sajnos rengeteg a képzetlen ember, sokan mindössze nyolc általánost tudnak felmutatni, esetleg egy érettségit, de ez a munkaerőpiacon értéktelen.

Fontos, hogy fejlesszük magunkat, nem azt mondom, hogy mindenki diplomás legyen, de egy érettségi ma már kevés, az elemi pedig méginkább.

Mondhatni elengedhetetlen, hogy rendelkezünk valamilyen nemű tudással, amelynek a többség nem birtokosa. Ezért fontos, hogy legyen legalább egy szakmank.

A lényeg, hogy tanuljon az ember, mindegy, hogy tetőfedő, autószerelő, könyvelő, orvos, dadus, ügyvéd, villamosmérnök, programfejlesztő informatikus, kell a tudása. Nagyobb eséllyel talál jó munkát mint egy képzetlen egyén.

Még a sokak által szídott bölcsészeket is támogatnk kéne a terveikben, mert az ő tudásuk is érték és van rá szükség, ha pedig nem tud elhelyezkedni a szakterületén csinál mást, vagy át/tovább képzi magát. Még mindig jobbak az esélyei és legalább művelet.

Illetve azt is fontos lenne felfogni, hogy tanulni soha nem késő, akár 50 évesen is bele lehet kezdeni egy tanfolyamba vagy meg lehet tanulni egy idegen nyelvet.

Az életszínvonal emelkedésének is ez a kulcsa, az államot a polgárok teszik gazdaggá nem a politikusok. A tanult emberek pedig sok esetben jobban keresnek, más a vilagnézetük.

A másik probléma pedig a rossz szakmunkás mentalitás, sokan úgy allnak hozzá, hogy mindegy milyenek a jegyeim úgy se megyek felsőoktatásba tanulni. Pedig ennek nem így kéne lennie. Egy kőműves vagy villanyszerelés is lehetne olvasott, értelmes ember, akinek vannak kulturális igényei (szerencsére nelenleg is van ilyen, de kevés).

Sajnos a szakmunkás és okj-s képzések színvonalának emeléséért nem tesz sokat a kormány, meg úgy a közoktatást is inkább csak rombolta eddig...

Nektek mi a véleményetek, hogyan ösztönöznétek az embereket?

2017. júl. 29. 15:58
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
94%

Itthon nem fizetik meg a szakmunkásokat.

200-250 ezerérét,hétvége,2 hét egyhuzamban,10-12 óra,többműszak.

Külföldön jobbak a munkakörülmények,és 1500-3000 euro között lehet keresni.

Mégis ki az a hülye,aki itthon ennyiért elmegy lakatosnak?

2017. júl. 29. 16:56
 22/39 anonim ***** válasza:
17%

"Itthon nem fizetik meg a szakmunkásokat.

200-250 ezerérét,hétvége,2 hét egyhuzamban,10-12 óra,többműszak."

Ezt honnan szedted? :D

Mondj egy konkrét helyet, ahol 12 óráznak két héten keresztül vagy bármi ilyesmi.

Mert van egy olyan érzésem, hogy hasraütésszerűen találtad ki ezt a sok marhaságot. :D

Elég átlátszó :D

"Menjél te szakmunkásnak,ha 500 ezret fizetnének,se lennék szakmunkás!"

Az a baj, hogy a Te fajtád semmit nem akar:

Se fizikai

se szakmunka

se sofőrnek

se szalagmunka

se semmi, tanulni se.

Akkor mit szeretnétek?

2017. júl. 29. 17:06
 23/39 anonim ***** válasza:
33%
Be kéne fejezni a liberális média agmosását. Mint a Győzike a Retekklub, azt látják hogy seftelésből, adócsalásból jól meg lehet élni
2017. júl. 29. 17:07
 24/39 anonim ***** válasza:
95%

Apám szakmunkás,így hidd el,rálátok erre a világra!

Én nem mondtam,hogy nem tanulok,csak azt mondtam,hogy akit nem támogatnak,azoknak baromi nehéz összeszedni a pénzt egy nívósabb akármire.

Lefogadom te vagy,aki agyonütné a diplomásokat!

2017. júl. 29. 17:08
 25/39 anonim ***** válasza:
53%

Te valószínűleg egy fizikai,bérrabszolga vagy,és ezért gyűlölsz mindenkit,akinek magasabb az iskolai végezettsége.

Én nem nézem le a szakmunkásokat,de én nem lennék az,mert többre vagyok hivatott.

Az viszont egyértelműen elmondható,hogy sz-rér-húgy-ér' dolgoztatják őket itthon,aki jó szakember az nem itthon fog dolgozni.

Itthon többnyire azok maradnak,akik elvégezték a szakmunkásképzőt,de nem értenek hozzá,csak megkapták a papírt.

10-ből 2-3 tud dolgozni,a többi meg ezekre dolgozik,a vállalkozó meg letojja,hogy ki végzi el,mert felszedi utánuk a pénzt.Akinek van esze menekül innen.

2017. júl. 29. 17:12
 26/39 anonim ***** válasza:
21%

Te miről beszélsz?

Van egy diplomám, 2 OKJ-s, meg egy nyelvvizsgám.

Ha minden jól megy, lesz még egy idővel :D

2017. júl. 29. 17:14
 27/39 anonim ***** válasza:
9%

"Az a baj, hogy a Te fajtád semmit nem akar:

Se fizikai

se szakmunka

se sofőrnek

se szalagmunka

se semmi, tanulni se.

Akkor mit szeretnétek?"

Erre pedig még mindig várom a választ, tele az oldal baloldali megmondóemberekkel :)

Tessék, itt a lehetőség! ;)

2017. júl. 29. 17:15
 28/39 anonim ***** válasza:
65%

Mellesleg a szakmunkásokat eléggé lenézik itthon.

Egy értelmes nő nem igen áll szóba egy szakmunkás emberrel.

Hiába keres meg havi 200 órával 200 ezret.

2017. júl. 29. 17:16
 29/39 anonim ***** válasza:
90%

Én csak azt mondom,ha a kormány célja az lenne,hogy minél magasabban képzett emberek legyenek,akkor nem sportra és stadionokra költené a pénzt,hanem oktatásra,és minél több ember számára elérhető oktatásra.

Attól,mert el lehet menni ingyenes OKJ virágkötőnek,az még nem egy nagy tudás,nem attól fog az ország GDP-je növekedni,meg a sok betanított munkástól.

2017. júl. 29. 17:19
 30/39 anonim ***** válasza:
0%

Jó, akkor írd le, hogy mi a válasz arra, amit írtam.

Mert folyamatosan a kormányra mutogatsz, egy épkézláb gondolatod nincs.

2017. júl. 29. 17:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!