Mi lehetne a megoldás a X. kerület Hős utca 15 problémára?
Ennyit találtam róla Minigetto :DDD Besz'rok :D Minigetto :D Én nem laknék ott így belegondolva.Borzasztó
Egyetértek az elsővel. Vannak itt azok az emberek, akik az idézett hely lakóitól összesen annyiban különböznek, hogy másutt laknak pillanatnyilag. Számukra minden roppant egyszerű.
A valóságban a kérdező MEGOLDÁST kérdezett. A megoldás az állapot megszűnése, nem az épületé. Ehhez meg kéne nézni az előzményeket, például az önkormányzat ténykedését, lehetőségeit, a kormány ténykedését, az állampolgárok hozzáállását, viszonyulását, egyszóval sok mindent. Ez azonban nem könnyű, a végén még kiderülne, hogy emitt is sok a szenny. És az amott lévő valójában ennek következménye, csak ezt nem szeretjük észrevenni. Meg is lódul a fantáziánk tőle. Csak a megoldást nem tudjuk, annál több pótcselekvést kreálunk. Mondjuk azért is, mert nem is értjük a problémát, nemhogy megoldani tudnánk.
Ezek az emberek, akik ott élnek kiírták magukat a viselkedésükkel a társadalomból, azaz szerintem az önkormányzatnak és az államnak is magukra kell hagyni őket. Ez a megoldás, minden egyéb csak kozerválná a helyzetet vagy éppen áthelyezné máshova.
Az önkormányzatnak csak az önkormányzati lakásokban élőkkel van közvetlen dolga. El kell beszélgetni minden egyes lakóval, ha az illetőben legalább az igény megvan a normális életre és arra, hogy rendesen fizesse a számlákat, lakbért, akkor fel kell ajánlani egy másik lakást és átköltöztetni, szigorúan próbaidőre, ahol bizonyíthat. Akár egyszeri támogatást is kaphat, hogy el tudjon indulni az új helyen, ez még beleférne. Aki visszautasítja a költözést, azzal meg nem lehet mit csinálni: rendőrség és mehet a kilakoltatás, majd a lakás befalazása, a lakók meg boldoguljanak ahogy tudnak. Szerintem ez elég fair ajánlat lenne, de csak egyszer lehetne igénybe venni. Ha az új helyen is kezdődnek a gettósodás, akkor nincs több beszélgetés, azonnal kilakoltatás.
A magánlakásokban élőknek meg az önkormányzat ajánlja fel, hogy megveszi az ingatlant, szigorúan piaci áron, ami valószínűleg nem lenne túl magas összeg. Ha nem fogadják el, akkor ennyi, nincs rendkívűli segély ha nem tudják fizetni a számlákat, nincsen támogatás. Egy idő után az épületek nem bírnák tovább, összedőlnének, és akkor indulhatna a városregenerálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!