Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ma Magyarroszágon tényleg...

Ma Magyarroszágon tényleg csak Budapesten lehet boldogulni? A vidéki élet már nem menő?

Figyelt kérdés

2017. júl. 20. 00:19
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Sopron. :) Számomra kifejezetten megfelelő. :D
2017. júl. 20. 01:54
 12/41 anonim ***** válasza:
73%

"Én amúgy emögött is bizonyos üzleti spekulációt sejtek, mert az ilyen módon elértéktelenedő telkekből, ingatlanokból majd nagyon megfognak gazdagodni valakik..."

Tudod az élet sokkal egyszerűbben működik - nincs pénz, megyünk oda, ahol van pénz. Ez a fejlett országokban méginkább így van. Ha magasak a bérek, az mobilisabbá teszi az embereket - Németországban például simán költöznek 300km-t, ha ajánlanak egy másfélszeres fizetést. Amerikában nem ritka, hogy államokat is arrébb mennek.

Az árakhoz visszatérve nem, egy kihalt településen ha veszel 7 millióért egy vályogot telekkel, abból te nem csinálsz pénzt. Az ingatlanok értékét 70%-ban az elhelyezkedés adja. Ezen nem tudsz keresni. Azok vesznek ilyen helyen házat, akik minimális pénzből szeretnének életet kezdeni.

Ez a Lidl-ben keresnek eladót mentalitás is vicces. Van munka, csak kevesebb, mint ahány munkakereső. Meg nem is az a fő baj, hogy nem találsz magadnak munkát, hanem hogy utána szinte köteles vagy beleragadni, mert nincs valami nagy verseny a munkáltatók közt. Enélkül meg aztán várhatod a bérversenyt.

Meg aztán vannak olyan területek, mint Borsod vad részei, ami teljesen más világ a Dunántúlhoz képest.

Budapestttel szembeállítani vidéket azért nehéz dió, mert ott sincs arany élet, de például egy diplomával másfél-kétszeres fizetés sem elképzelhetetlen. És ezen a szinten már nem jelent akkora pluszt a fővárosi élet, mint egy kisboltosi fizetésnél.

És végezetül nem fog vidék kihalni, mert

-itthon nincs társadalmi mobilitás

-olcsóbb

-vannak azért mag területek, ahol megy az ipar

-..

2017. júl. 20. 02:53
 13/41 anonim ***** válasza:
24%
Birom mikor a Pesti nép eldönti helyettem hogy én nekem nem jó falun élni. Hát én inkább ingázok mint hogy abba az igénytelen koszfészekbe költözzek. És a tévedések elkerülése végett a fővárosiak jó része is összeszerelő üzemekben dolgozik. Akinek igénye van normális életre élettérre nem megy ilyen 30 m2 es panelekbe nyomorogni
2017. júl. 20. 04:18
 14/41 anonim ***** válasza:
60%
@13 Én vidékről költöztem be Budapestre, vidéken csak meghalni lehet. 400k nettó helyett örülhetnék egy 130-at fizető tanári állásnak és nem válogathatnék kismillió lehetőség közül. Itt, ha eszembe jut, akkor este nyolckor is meg tudok venni egy könyvet, van féltucat művészmozi, sok a valóban jó étterem. Mindezt úgy érem el, hogy naponta nem töltök 40 percnél többet utazással, ellentétben a különböző Dunarettenetekből ingázókkal. A kertes ház gondolatától is feláll a hátamon a szőr, egy belvárosi lakás messze a legkényelmesebb megoldás. Annyi érv szokott elhangozni a kertes ház mellett, hogy milyen jókat lehet ott sütögetni a kertben. Ja, évi kétszer amúgy meg nyírhatod a füvet meg szedheted a kutyaszrt.
2017. júl. 20. 07:47
 15/41 anonim ***** válasza:
62%

Miért nem menő a vidéki élet? Nem azért, mert vidéken nincsenek koncertek, nincsenek fesztiválok, stb. Vidéken nincs megfelelő megélhetési lehetőség.

A földművelést azt hagyjuk, abból már nem nagyon él meg az egyszerű átlag ember. Azok a cégek köszönik jól vannak, akik 10 hektár és 100 hektár közötti földekkel rendelkeznek, mert azok már termelnek bevételt. Viszont az átlag vidéki ember 1-2 hektár földdel rendelkezik csak, abból meg nem fog tudni megélni. Vidéken meg nem sok másik munkalehetőség van. Legtöbb helyen csak biorobot összeszerelő üzem. Abból meg nem fog senki se megélni, mivel ezeknek az a lényege, hogy a lehető legolcsóbb munkaerőt kínálja az ország, máskülönben nem települnek be a cégek. Még a mostani minimálbért is sokallja sok cég, innen Borsodból is akarnak már áttelepülni Ukrajnába. Ezek meg elmennek, akkor pedig már tényleg nem lesz semmi munka, mert a közmunkát is megakarják szüntetni.

Emiatt vándorolnak el olyan nagyon sokan, mivel már nincs semmi jövőkép a vidéki településeken.

2017. júl. 20. 08:03
 16/41 anonim ***** válasza:
44%
Mondjuk aki egy kis fűnyírást világtragédiának fog fel annak tényleg jobb a négy fal között lenni. Ott egy szalmaszálat nem kell keresztbe tenni csak dögleni a tv előtt aztán nézni a Mónika showt. Az ilyenek tényleg menjenek panelba inkább mert csak két méteres gaz eszi a kertjüket a rendes emberek bosszúságára.
2017. júl. 20. 08:06
 17/41 anonim ***** válasza:
57%

Nem azért, de mikor Szeged és Budapest között is legalább 200%-os különbség van a bérekben, ott már meggondolja az ember a fővárosba költözést. Én is azért jöttem fel, és nem bántam meg. A várost tény, hogy meg kell szokni, de amíg nem a mosolyomért adják a párizsit a kenyérre, addig oda megyek, ahol 1) van fizetés 2) ahol ha baj van egy hónapon belül találok új munkahelyet.

A vidék igazi mocsár lett. Igazából, aki ott beragadt, annak vége van. És itt most nem is feltétlen Szegedet, vagy Debrecent értem, hanem mondjuk ilyen Szolnok-Békéscsaba típusú városokat. Sopront meg igazából azért nem kell idekeverni, mert az értelmesebb fele Ausztriába dolgozik, itthon úgymond csak a selejt, aki kint már nem kell.

Úgyhogy kérdésre válaszolva: nem menő, mert vidéken vagy éhen döglesz, vagy vegetálsz. És ja, egyik se épp vonzó opció, pláne egy 18-30 év közötti embernek, akikből szinte már kifogyott a vidék.

2017. júl. 20. 10:46
 18/41 anonim ***** válasza:
47%

" Nem azért, mert vidéken nincsenek koncertek, nincsenek fesztiválok, stb. Vidéken nincs megfelelő megélhetési lehetőség. "

Valóban?:D Nem is tudtam, hogy a Balaton Sound, az EFFOTT, a VOLT, a Veszprémfest (ezek csak a mostanában zajló-zajlott fesztiválok) mind Budapesten vannak...:DD

2017. júl. 20. 11:10
 19/41 anonim ***** válasza:
63%

"Sopront meg igazából azért nem kell idekeverni, mert az értelmesebb fele Ausztriába dolgozik, itthon úgymond csak a selejt, aki kint már nem kell. "

Látszik, hogy fingod nincs a témáról. Akik Ausztriába ingáznak, többségükben pincérnők, szakácsok, mezőgazdasági idénymunkások, takarítók, szexmunkások, gyári melósok. Van köztük persze ilyen-olyan szerelő, orvos, ápolónő is, de ez a kisebbség.:-) Jó szakember itthon is megtalálja a számítását.

2017. júl. 20. 11:38
 20/41 anonim ***** válasza:
35%
Budapest ilyen mánia sokaknál. Vannak akik hárman összeállnak hogy ki tudják fizetni a 100 ezer bérletet a 140 ezres fizuból. Aztán ha megkérdezed miért nem 40 ért bérel kintebb hisz úgy se Bp.en dolgozik még néz rád furán. Aztán jön a szokásos duma há mer itt sok a múzeum. Közbe meg még kivülről se látoztt
2017. júl. 20. 11:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!