Nem lenne jobb egy olyan szavazási rendszert bevezetni, ahol egy érettségis, vagy egy diplomás szavazatát nagyobb hangsúllyal számítanak bele?
Figyelt kérdés
Pl az érettségis szavazatát 1,2-el egy diplomáset pedig 1,5-el szoroznánk. Így nem lenne egy társadalmi csoport sem kizárva, ugyanakkor elkerülnek azt a mai problémát, hogy a hulye, felrevezetheto neptomeget manipulálva azt csinálnak amit akarnak.2017. júl. 19. 11:48
2/32 anonim válasza:
3/32 anonim válasza:
A legegyszerűbb az lenne, ha azok, akiknek nincs meg a 8 általánosa, nem szavazhatnak. Egy kevés értelmes emberből álló kisebbséget gyakorlatilag szinte teljesen kizárnánk a választásokból, végre vége lenne a krumpliosztásnak, és a buszokkal történő szállításnak.
5/32 anonim válasza:
Találkoztam én már olyan kőművessel, villanyszerelővel, aki ezerszer értelmesebb volt, mint a diplomás "öltönyös" ember a hivatalban.
Lehet, hogy a diplomások tudnak tanulni, meg magolni, de az életet nem lehet a tankönyvekből megtanulni.
6/32 anonim válasza:
Annyira sok idióta diplomás létezik, hogy teljesen érthetetlen már az is, hogy értelmes emberben ez felmerül. Főleg ma mikor a végzettség nem ész hanem pénz kérdés sajnos. Valószínűleg neked is van diplomád aztán látod mégsem vagy azon a szinten, hogy ezt átlásd, te is nagyon jó példa vagy.
7/32 anonim válasza:
Nem értem miért kéne jobban figyelembe venni egy diplomás szavát. Akinek nincs diplomája az is Magyarországon él, dolgozik, fizet adót, használja az utakat, kórházakat.
8/32 anonim válasza:
Ma már minden sz.. alaknak van diplomája. A Te ötleted nélkül is az övék a komplett posztszovjet térség.
9/32 anonim válasza:
A diplomásnak ugyanúgy lövése sincs a szakmai kérdésekről, mint a 8 általánossal rendelkezőnek. Nem azért, mert butább, hanem egyszerűen nincs rálátása azokra az információkra, amikre a minisztériumokon kívül kb. senki másnak sincs. Innentől kezdve pedig a diplomást ugyanúgy az orránál fogva vezetik.
10/32 anonim válasza:
Én azért egy nagyon egyszerű IQ tesztet kitöltetnék szavazás előtt. Aki azon nem megy át, az bukta a szavazatát, és viszlát.
Tényleg nagyon egyszerűre gondolok, ami úgy 75 - 80 pontra szűrne, hogy a teljesen beszámíthatatlan emberek legalább ne szavazhassanak.
Pl: lenne egy napocska, meg egy hold, "karikázza be a napot az ábrán"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!