A mai magyar emberek hány %-ban lehetnek származásilag is magyarok?
21# Nem. A protestánsok kiharcolták, hogy legalább gyakorolhassák vallásukat. Már miért tudhatnánk, amikor az én származási helyem földesura is katolikus volt, közben az egész falu református - tekintsünk el attól, hogy a családomnak ez a része kuralista kisnemes volt, tehát amúgy is szabadon lehettünk reformátusok, de a faluban a nemesség a 10%-ot sem érte el.
Csak kevés helyen volt földesúri jog. Ahol volt, ott sem tudták teljesen életbe léptetni (tudok írni arról is, hogy másik ősöm hogy védte meg a helyi evangélikus templomot - EZ MÁSIK ÁG).
Igen. Nem ezt írtam? A kunok reformátusok. Én pedig a kunokról írtam külön, a keleti a zemplén-abaúji és a szabolcsi-szatmári területekre vonatkozott.
Miért nem tudod látni az összefüggések?
"A honfoglaló ősmagyarok különben inkább a nemességben éltek/élnek tovább"
Az igazi magyarság valóban a nemesség, de nem ezért. Ez ugyanis ellentmondás, mert a nemesség 80%-a a köznépből emelkedett fel a XVI-XVII. században (várháborúk) - bár akik akkor nemeslevelet kaptak, sok esetben korábban is azok voltak, az oklevél csak megerősítette Őket rendjükben.
A honfoglalók elitje a nemzetségekben élt tovább, majd a nemesség egy részében (leginkább az arisztokrácia), a jobbágyság többsége a honfoglalók köznépének sarja. Ők genetikailag rokonok voltak a honfoglalók elitjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!