Soros Györgynek miért érdeke pénzelni a migránsokat?
"biztosan van, aki akar és tud is dolgozni"
Ebben az egyben tévedsz.
A migránsokat nem kell pénzelni, jönnek azok maguktól is, csak max, nem 100-an egy hajón 2 hét alatt, hanem 5 ezren gyalog, 2 hónap alatt.
Sorosnak azért lehet érdeke pénzügyileg, mert a sok migráns hatással van a piacra is.
Most a legkézenfekvőbb, ámde legbugyutább példát mondom:
Van egy cég, aminek a részvényei kint vannak a tőzsdén. Ez a cég nyelvoktatással is foglalkozik, és amint jönnek a migránsok, és a németek megbízást adnak ennek a cégnek, úgy bővülni fognak és nő a részvényeik értéke is. Ha emberünk még a legelején bevásárolt ezekből az értékpapírokból, később akár 200%-os áron tovább is adhatja.
De felhozhatnám példának a hadiipart, az építőipart (mert legnagyobb valószínűséggel oda fog kerülni a migránsok egy nagyobb hányada), de talán még a mezőgazdaságot is, hisz több szájat kell etetni, ez pedig feljebb tolja az árakat.
Őszintén bevallom, nem tudom hogy a felsoroltakból melyik fog a legjobban serkenni (ha egyáltalán fog) a piacon, csak azt akartam bemutatni, hogy a migráció elég sok ágazatot érinthet. Hogy melyiket mennyire, annak megállapítását a gazdaságelemzőkre bízom.
Azt még hozzá teszem az előző hozzászólásomhoz, hogy ez nem feltétlenül rossz dolog. Ha egy valutára erősödést spekulálunk nagy tételben, akkor ezzel befolyásolva a piacot, az adott valuta erősödni is fog. Ez win-win felállás a befektetőnek és az adott országnak is.
Ugyanígy win-win felállás lehet Soros, és/vagy más tőzsdézők és Európa között.
A legnagyobb rizikófaktor tényleg az, hogy ezek a bevándorlók fognak-e dolgozni, és hosszútávon integrálódni.
Ha mindenki arra teszi a pénzét, hogy nem, ironikus módon ösztönözni is fogják ezt rosszabbik kimenetelt.
Persze a realitással szembenézni sem szerencsés, de még csak nem is őszinte.
"Amikor soros bedöntötte a fontot az is ilyen win-win szituáció volt?"
Még jó, hogy nem ugyanaz a helyzet. A brit jegybank mesterségesen, az alapkamat magasan tartásával próbálta megtartani a pozícióját. És most figyelj: Soros és a többi gézengúz eközben a font gyengülésére spekulált! Ezért két pofával bevásároltak, és mikor a briteknek fizetniük kellett volna, azon kapták magukat, hogy túlvállalták magukat. Mi történt? Soros spekulációja helyes volt, a font ezután gyors csökkenésnek állt.
Ebben a felállásban minden volt, csak természetesség, és legfőképpen árfolyam növekedésre való spekulálás, amiről én beszéltem.
Akarsz még valamit tudni? Vagy valaki mögötted áll, pisztolyt tart a fejedhez és kényszerít, hogy hülyeségeket irkálj? Nagyon unom, hogy utána sem tud olvasni a dolgoknak, de osztod az észt.
Ha nem tudnád a 2008-as világválság lecsillapodása után évekkel a csúnya hazai spekulánsok a forint erősödésére játszottak és így ment le az árfolyamunk 270-280 forintra. Erősödtünk, és nem bedőltünk.
"Ebben a felállásban minden volt, csak természetesség, és legfőképpen árfolyam növekedésre való spekulálás, amiről én beszéltem. "
Helyesen: Ebben a felállásban minden volt, csak természetesség, és legfőképpen árfolyam növekedésre való spekulálás NEM, amiről én beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!