Miért csodálkoznak sokan, hogy a kapitalista rendszerben csökken a gyerekvállalási kedv?
Én a rendszerváltáskor születtem,és akkor szerintem az emberek még sokkal nagyobb létbiztonság mellett tök lazán vállalták be a gyerekeket.
Egy mesterséges világban nőttek fel,éltek,ahol nem volt ennyi nélkülözés.Illetve,a buta,tudatlan emberek is megéltek valahogy az állam nyakán.
Ma meg az egyetemet végzett emberek is félhetnek,hogy hol fognak lakni.
A szüleiknél laknak,saját otthonról álmodni sem mernek.
A gyerekvállalási kedvet egyetlen dologgal lehetne növelni.
Itt sokszor olvasom hogy "minek akar a fiatal lakást?"
"mért akar otthonról elköltözni?" "lakjon anyukával alig 30 éves" stb baromságok
PÉNZ! a normálisabbja aki felelősség teljes nem vállal havi 84 788 hufra gyereket úgy hogy anyuka garzonjába lakik, mire összekuporgat egy saját garzonra! nem palotára! addigra 40-50 éves akkor meg már nem tud gyereket vállalni
Létbizonytalanság van egy-egy kormánydöntés hatására 84 788 forint helyett könnyen munkanélkülivé vagy közmunkássá válhatsz és a gyerekét senki nem akarja éhezni látni.
(persze tudom ilyenkor jön a másik demagóg szöveg hogy "tanulni kellett volna" aha meséld ezt el egy diplomás ápolónak vagy azoknak a tanároknak akik diplomával elmennek összeszerelő üzemekbe mert ott IS többet keresnek mint 30 év tanári pálya után)
A fejétől bűzlik a hal
Hát pontosan erről beszélek:)
"Tanulni kellett volna".
Egy kapitalista rendszerben csak a gazdagok fognak szaporodni,ők viszont a kisebbséget képzik.
Ki lesz,aki ezeket eltartja?
"Egy mesterséges világban nőttek fel,éltek,ahol nem volt ennyi nélkülözés."
Hát a fene tudja. Én '75 - ben születtem, Pesten, albérletben laktunk, burkolatlan sáros utca, budi az udvaron, nem volt autónk, telefonunk, fürdőszobánk, konyha egy villanyrezsó, de a szüleim bevállaltak két gyereket ilyen élet mellett.
Szerintem te nagyon nagy fogalomzavarban vagy. :D
Mert nem ez a a fő oka biztos.
Azért,mert ha nem látod,hogy hogy is lehet élni,megelégszel a nyomorral.
A kapitalizmus pedig a luxusról szól,így érthető,hogy sokan nem gyerekre akarnak pénzt költeni,hanem luxusban élni.
Ez a rendszer velejárója.
Az én nagymamámék 15-en voltak testvérek,mert a szüleik letojták hány gyerek születik,mert az állam úgy is nem hagyja éhenhalni őket.
Ma meg ilyen nincs.
Ezért gondolom,hogy valamilyen alap juttatás,pl alapjövedelem segítene ezen a problémán.
" Ezért gondolom,hogy valamilyen alap juttatás,pl alapjövedelem segítene ezen a problémán."
Méghozzá rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!