Csak jobboldaliak lehetnek hazafik?
"Ja és nálad 56 mióta kapcsolódik a jobboldalhoz? :)"
Talán úgy hogy akiket kommunistáknak nevezünk gazdaságilag sokkal inkább államkapitalisták voktak. A hierarchia ugyanúgy megamaradt csak ezúttal kizárólag az államhoz kötve, az volt a csúcs. A "kizsákmányolás" is ugyanúgy megmaradt, csak ezentúl az állam és az állami elit tette azt. Így kapcsolódik a jobboldalhoz. Kádár János magyarországa is.
#11: Mantrázod a féligazságokat ember!!!!
"Leegyszerűsítve, akinek a másik magyar ember büdös, és nem kívánatos"
Pont te vagy most aki normális magyar baloldaliakat bélyegzel meg egy párt vagy adott párt döntései miatt, neked büdös a saját magyar honfitársad!
És igen...én jobboldaliként mondom azt hogy csak az kapjon állampolgárságot és szavazati jogot aki ide adózik és tesz valamit az országért!!!
'A "kizsákmányolás" is ugyanúgy megmaradt, csak ezentúl az állam és az állami elit tette azt.'
A kommunisták persze odafönn a kormány pálcánál a munkásosztály képviselőinek hirdették magukat, de így erősen megkérdőjelezem ezt a kijelentést :)
Nem!
VISZONT a kifejezetten magyarellenes dolgok általában a baloldalhoz köthetőek. Például hogy "jönnek a románok és elveszik a kenyerünket" Gyurcsány szerint 2004-ben. Vagy még korábban az szovjetek behívása az országba. De azelőtt a németeknek való lefekvés meg épp hogy szélsőjobboldali volt...
18#
Ha megnéznéd a "szélsőjobb" ideológiáját, rájonnél, hogy kommunisták.
Természetesen nem. De a "ki lehet" és a "mit állítanak róla" két dolog. Te az elsőre gondolhatsz, de a másodikat mondod.
Ma nemcsak azért nincs hitelesség, mert sokan eljátszották azt. Főként azért nem lehet, mert Orbán meghirdette Kádár parafrázisaként az "aki nincs velünk az ellenünk" jelszót. Ügyesen tette, azok is elsajátították, akik utálják Orbánt. Így aztán nemzeti szemlélet ez, tehát a "a hazafi én vagyok" hirdeti Orbán, tehát hazafi jobboldali, aki nem ezt mondja ellenség (hazaáruló). És a tömeg ezt átvette, mert "olyan jól hangzik".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!