Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Manapság az ember, hogy tud...

Manapság az ember, hogy tud boldogulni Budapesten átlag fizetéssel mikor az albérletek illetve ingatlanárak felmentek az égbe?

Figyelt kérdés
Vidékiként kíváncsi vagyok erre mert 1 pesti panel árából már felém 4-5 családi házat vesz az ember . Nem egy 500 fős faluban lakom ! Erre igazából nagyon kíváncsi vagyok,hogy a Budapesti fizetésből tudnak e egyáltalán boldogulni az emberek ? Lakásokat szoktam csak nézegetni arra jöttem rá,hogy a fene vigye el hatalmasak az árak pesten.

2017. jún. 20. 15:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
95%

"itt felém vidéken 5-6 milla egy családi ház."

Mi 2 éve keresgetünk...szintén vidék, 9,5 alatt nem találunk....egyszer láttunk 8-ért éppen összeomlóban lévőt.

Ja lerobbantott sz*rkupac biztos van olcsóbbért is...

2017. jún. 20. 16:12
 12/20 A kérdező kommentje:
11 majd megírom üzenetben ha kíváncsi vagy rá és (jelezd is nekem),hogy ha vidéken akarsz családi házat venni ami nem dűlik össze (már bocs),hogy hol kapsz ennyiért .Most bármelyik foglalkozást nézzük pl. tescos árufeltöltőtől a titkárnőn keresztül az átlag melósokig gyári munka ,építőiparban dolgozó ember meg az összeset ideszámítva meglehet élni belőle ? Az orvosokat és a többi tanultabb embert ne számoljuk ide.
2017. jún. 20. 16:17
 13/20 anonim ***** válasza:
95%

Kedves kérdező, ez úgy működik, hogy mindenki a keresetéhez igazítja az igényeit. Aki minimálbéres, az nem vesz saját lakást vagy házat, hanem szobát bérel a külvárosban.

Így boldogulnak az emberek.

2017. jún. 20. 16:27
 14/20 anonim ***** válasza:
75%

[link]

[link]

"A bruttó átlagbér 418686 Ft, a Fizetesek.hu kutatása alapján ennél alacsonyabb bérrel Budapesten a válaszadók 59%-a rendelkezik."

Az egy dolog, hogy az országos átlag bruttó 250 ezer forint, de jól látható hogy Budapesten jóval magasabb az átlagkereset. Nem véletlen, hogy az országban mindenhonnan menekülnek az emberek és főként nagyvárosokba, megyeszékhelyekre és Budapestre költöznek fel: [link] ( ez 2015-ös, de már itt is jól látható )

"Budapesten a legmagasabb az átlagbér: 288 ezer forint. A második helyen lévő Komárom-Esztergom megyében 220 ezer, Győr-Moson-Sopron megyében 215 ezer forint.

200 ezer forintot kevéssel meghaladó az átlagfizetés Fejér (214 ezer forint), Vas (207 ezer forint) és Pest megyében (202 ezer forint).

Heves és Veszprém megye épp hogy a 200 ezres küszöb helyezkedik el (196 ezer, illetve 194 ezer forint).

A középmezőnyben találjuk Hajdú-Bihar, Zala és Bács-Kiskun (186 ezer), valamint Tolna megyét (182 ezer forint).

Leheletnyivel 170 ezer forint felett van az átlagjövedelem Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok (175 ezer), Baranya és Szabolcs-Szatmár-Bereg (172 ezer), valamint Csongrád és Somogy megyében (171 ezer forint).

Békés megyében 165 ezer forint az átlagbér, míg a lista utolsó helyén szereplő Nógrád megyében még a 160 ezres küszöböt sem éri el, itt 157 ezer forint az átlagos havi bruttó bér összege."

2017. jún. 20. 16:35
 15/20 anonim ***** válasza:
73%

"Az orvosokat és a többi tanultabb embert ne számoljuk ide."

Miért ne számoljuk? A budapestiek olyan 40%-a ilyen "tanultabb" ember.

2017. jún. 20. 16:42
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

bpn a bér is több

10 éve egy megyeszékhelyen dolgoztam szakmámba átlag bérért

400 huf órabér, felköltöztem pestre megkérdezte munkaadó mennyiért dolgoznék ott, mondtam neki mondjon egy órabért és meglátjuk, 850? majdnem leesett az állam, aztán kiderült ez itt így is alulfizetett, 950-1050 volt akkor az átlag

2017. jún. 20. 16:59
 17/20 A kérdező kommentje:
14 azért azt nem írtad le,hogy nem csak nagyvárosokba menekülnek az emberek hanem főleg külföldre is ! Rengetegen költöznek ki ha már itt tartunk.
2017. jún. 20. 17:34
 18/20 anonim ***** válasza:
76%
Úgy hogy elmegy a Budapesti vidékre titánlapátot gyártani, a nők meggyet válogatni vagy tehenet fejni és birkát nyírni...
2017. jún. 21. 00:15
 19/20 wytonkelly ***** válasza:
100%
Igen, sokan költöznek külföldre is, de nagyon nagy a szórás az ország különböző régióiban a külföldre költözés, illetve tervezés és hajlandóság tekintetében. Budapesten már évek óta szinte minden felmérés 5%-os elvándorlási hajlandóságot mutat ki, és akik hajlandóak és tervezik is, azok legnagyobb része meg is lépi az külföldre költözést Budapesten. Viszont az ország többi részén a külfölre költözési hajlandóság 40% körül van, bár itt nem lépik meg annyian mint Pesten. Tehát ha ezt figyelembe vesszük akkor egyértelműen Budapesten kiválóan élnek az emberek magas ingatlan árak mellett, is hiszen ha nem így lenne akkor egyértelműen nőne a külföldre költözési hajlandóság is.
2017. júl. 14. 14:57
 20/20 anonim ***** válasza:
9: Épp ellenkezőleg. Itt nagy az árverseny és minden olcsóbb, mint vidéken.
2018. júl. 26. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!