Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nettó 250 ezer forint (bruttó...

Nettó 250 ezer forint (bruttó 400 ezer) alatt már nem lehet megélni a mai Budapesten?

Figyelt kérdés

Kiszámoltam, kezdő mérnök informatikus, szoftverfejlesztőként sem fogok tudni félretenni egy fillért sem a fővárosban, el fog menni az egész puszta megélhetésre. Akár albérletben élek, akár saját lakást törlesztek, 150 ezer forint el fog menni egy garzon lakbér/törlesztő részlet + rezsi + közös költség + internet.. ez bőven megvan 150. Aztán még ha nem is járok autóval a BKV még egy 10-es. De ha autóval járok, amit egy mérnöknek azért illene, akkor meg ki tudja, határ a csillagos ég, de vegyük alapnak a BKV-t. Az már 160.

A maradék 90 ezer meg egy budapesti megélhetésre azért kell, mert kell valamit enni 30 napon keresztül, és azért lássuk be még ha egyáltalán nem élsz nagy lábakon, akkor is egy nap elmegy 1000 forint egyéb dolgokra, és akkor még egy iszonyú csóró ember életét nézzük.. napi 1000 forint költőpénzzel...

Hogy a fenébe tud megélni valaki ennyi pénz alatt, amikor havi bruttó 400 ezerből is alig lehet már?

2017. jún. 15. 23:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom miért lett itt mostanában alap hogy teljes lakást kell bérelni és drága ételeket kell enni, meg sok rendezvényen részt kell venni.

Amikor én éltem kevésből, akkor nekem valamiért egyértelmű volt, hogy addig nyújtózkodok, amíg a takaróm ér: sokadmagammal laktam albérletben, csak olcsó vagy ingyenes rendezvényekre jártam, magamra főztem olcsó alapanyagokból, kínai boltokból öltözködtem... stb.

Nem nyomorogtam egyáltalán, nem éheztem, nem fáztam, de oda kellett figyelni, hogy mire költök.

2017. jún. 16. 06:31
 12/20 Fatal_3rror_ ***** válasza:
88%

Akkor miért nem német területen keresel állást ha ott ennyire f..sza?

Amúgy én szoba bérléssel kijövök durván havi 150 ezer forintból, úgy hogy szinte minden nap eljárok kajálni, Burger king, Il treno, stb. Ha kicsit összébb húznám nadrágszíjat, magamra főznék és megnézném mit eszek össze akkor simán redukálnám az összeget.

2017. jún. 16. 07:32
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

,,Ha külföldön, német nyelvterületen dolgoznék ezzel a szakmával, ott rohadtul nem csak vegetálnék, úgy hogy bérlek vagy törlesztek."

Akkor ki kell menni külföldre dolgozni ilyen egyszerű. Kismilliószor le lett írva már, hogy itthon direkt ilyen alacsonyak a bérek, máskülönben nem települnének be az országba az összeszerelő cégek. Nekik meg olcsó munkaerő kell, emiatt is akar már mindegyik áttelepülni Ukrajnába.

2017. jún. 16. 08:08
 14/20 anonim ***** válasza:
87%

"De ha autóval járok, amit egy mérnöknek azért illene,"

Istenem, fogadjunk még munkahely közelében nem jártál és talán idén fogsz kezdeni egyetemen... Bp-en pont lesz..rja mindenki a kocsit, vezetők is sokszor BKV-val járnak, mert nincs értelme autóval ülni a dugóban, aztán 10 percen keresztül körözni egy parkolóban helyért.

Egyébként meg a világon mindenhol (igen, szó szerint mindenhol) luxusnak számít egy lakást egyedül fenntartani. Tehát a tippjeim:

- Ne egyedül lakj.

- Ne a belvárosban keress lakást.

- Költözz ki Angliába/Németországban aztán meséld el, hogy tartasz fenn egyedül úgy egy albérletet, hogy mellette tudsz félrerakni. Nem fog menni.

2017. jún. 16. 10:00
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy és mivel számoltál, de azért 90k-ból 1 hónapra a kajálás és egyebeket elég jól ki lehet hozni.

Persze akkor, ha nem szívsz el napi 2 doboz cigit és nem vagy minden hétvégén valamilyen koncerten/buliban.

2017. jún. 16. 10:47
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
El van magától ájulva a mérnökúr. Vlaki világosítsa már fel hogy mérnökként 250 nettót keresni elég szánalmas fizetés. Egy csoportvezető keres ennyit egy gyárban.
2017. jún. 16. 12:11
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Lemaradt hogy mindehez egy éretségi elég ha egyáltalán kell. Tehát előbb érj el valamit karrier szinten majd akkor kereshetsz többet és nőhetnek az igényeid.
2017. jún. 16. 12:12
 18/20 anonim ***** válasza:
84%

"El van magától ájulva a mérnökúr. Vlaki világosítsa már fel hogy mérnökként 250 nettót keresni elég szánalmas fizetés. Egy csoportvezető keres ennyit egy gyárban."

Azért ez kezdő fizetésnek teljesen korrekt. Átlagosan hol lehet ennél többet kapni? Semelyik másik iparágban, ebben nyugodt lehetsz.

2017. jún. 16. 12:28
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha nem a belvárosban bérelsz albérletet az 60-70e +rezsi 30e. A maradék 150-ből jól el lehet élni. Lehet a kínaiból öltözködni és a kaját alapanyagokból megcsinálni és tudsz is félrerakni. Csupán igényszint kérdése.

szívesen

2017. jún. 16. 18:15
 20/20 anonim ***** válasza:
Az albérleten sokat lehetne spórolni,keresni kell olcsóbb lehetőséget.Ha egyedül élsz bőven elég egy kicsi garzon is.
2018. jan. 29. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!