Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a hülyeség, hogy Románia...

Mi ez a hülyeség, hogy Románia lehagyott minket meg a lengyelek meg a szlovákok mérdföldkövekkel előttünk járnak?

Figyelt kérdés
A romàn hàztartàsok 34 szàzalèkàban nincs angol wc,a hàzak 20 szàzalèkàban nincs vezetèkes wc,Bukarestben kòborkutya invàziò van.akik szerint a szlovàkok előttünk vannak az menjen màr àt kelet-Szlovàkiàba a hatàron kb ugy Miskolc fölött.
2017. jún. 12. 00:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
40%

,,akik szerint a szlovàkok előttünk vannak az menjen màr àt kelet-Szlovàkiàba a hatàron kb ugy Miskolc fölött."

Pont Gömör mellett élek, a bánrévei határátkelőtől 5 percre, elég sokszor jártam már kint. Igen, vannak lepukkantabb részei, mint ahogy nekünk is jó pár megye. Amit viszont nem említesz meg, hogy folyamatosan fejlődik az a régió is elég szépen. Te hol látsz falu méretű napkollektor telepeket Magyarországon? Ott kint a gömöri régióban nem is egy van. Elég szépen fejlődik az a régió is, Magyarország legtöbb régiójáról meg ez nem mondható el.

2017. jún. 12. 08:41
 12/20 anonim ***** válasza:
65%

"Valami itt nagyon nem stimmel. A románokról meg jobb ha csak az szól egy szót is, aki volt náluk a közelmúltban. Azt az országot hogy ne essen szét, újra kéne építeni házastól, utastól, vasutastól, gátastól, mindenestől."

Vagy csak a szokásos magyar felsőbbrendűségi komplexus beszél belőled.

2017. jún. 12. 09:13
 13/20 anonim ***** válasza:
50%

Románia nem hagyott le, ez tény. Le van maradva, de nagyobb ütemben fejlődik mint Magyarország és bár még egyelőre mindig borzasztó az az ország ( minden évben kijárok székely rokonokhoz ), ha így folytatják le fognak hagyni egy 15-20 éven belül. Persze most a többség azt mondja hogy 15-20 év sok idő, csakhogy a gazdasági mutatók lassan beérnek, utána már csak idő kérdése hogy az embereken is meglátszódjon. Persze néha nem tudom eldönteni hogy nevessek vagy sírjak, amikor látom hogy a rokonom megkapta a fizetését, 1600 lei-t, ami nincs 110 ezer forint. És nagyon sokan keresnek ilyen keveset, pedig az árak hasonlóak mint nálunk. Vannak dolgok amik olcsóbbak ( cipők, ruhák, bizonyos szolgáltatások ), de az élelmiszerek és az ingatlanok ugyanúgy drágák.

Szlovákia a mutatók szerint már le is hagyott. Csakhogy az országot a nyugati régió húzza fel. Kelet-Szlovákia, mint te is említetted, egy putri. Tele van cigányokkal, ruszinokkal, ukránokkal, kevés a munkahely, alacsonyak a bérek. Sokkal rosszabb mint nálunk Borsod. Ellenben a nyugati régióban, a Cseh határ közelében magasabbak a fizetések mint nálunk Győr-Moson-Sopronban. Nem véletlenül aggódnak nálunk, hogy már nem csak az osztrákok, hanem bizonyos pozíciókban ( mérnökök, ápolók ) a szlovákok is elszívják a munkaerőt.

2017. jún. 12. 10:49
 14/20 anonim ***** válasza:
94%
Szlovákia lehagyott minket, bár nem sokkal de kb minden munkakörben 20%-al magasabbak a berek, az árak meg ugyan azok. Viszont az ország fejlődése nagyon nem egyenletes. Pozsony és környéke elég gazdag régió , már már nyugati szintű fizetések vannak arra felé. Arra van a BMW és most települ Nyitrára a Jaguár is, és bizony az előzőnek igaza van. Egyik szlovák ismerősöm mondta, hogy már az Auditól is atcsabitottak pár mernokot a Jaguárhoz .ha viszont ez így fog haladni, akkor annak nem lesz jó vége. Ezzel szemben kelet Szlovákia nem fejlődik, egy putri. Szóval Szlovákiának csak a nyugati része fejlett, de az tényleg. Ismerősöm mondta h nézet állást , pályakezdő tapasztalat nélküli könyvelői állást nettó 200k-ert . De ez a magyar netto-brutto átszámításbol számoltam ki. Ha ott jobbak az arányok akkor ez 230k is siman lehet. És ez csak egy sima mezei kezdő könyvelői állás és nem is Pozsonyban hanem tőle 50km-el keletre. Nálunk sok helyen egy mérnök kevesebbet keres...
2017. jún. 12. 11:27
 15/20 anonim ***** válasza:
48%
Probaljatok ki hogy a 62%-os hozzaszolasaiban a magyar szot kicseriletek zsidora, szep kis antiszemita mondatokat fogtok kapni :D
2017. jún. 12. 12:59
 16/20 MolotovPunk ***** válasza:
86%

Mindegyik ország előttünk van már.Csehek,Szlovákok már rég lehagytak minket.Románok is lassan lehagynak minket.

Egyébként egyik volt munkatársam Erdélyből jött át ide dolgozni Budapestre kb 4-5 évvel ezelőtt.(Jobb élet reményében.)

Pár hónappal ezelőtt felmondott és kilépett a melóhelyről,ahol én is dolgozom.Jelenleg pedig már Szlovákiában dolgozik Pozsony mellett egy összeszerelő üzemben.Szlovákiában is él,mivel azokon a részeken már magasabb bérek vannak,mint itthon.

A Csehek,Szlovákok,Szlovének reklámok és propagandák nélkül érték azt el,hogy tényleges fejlődést produkáljanak.

Szóval ennyit a Magyarország jobban teljesít mese reklámról...

2017. jún. 12. 14:26
 17/20 anonim ***** válasza:
82%
A románok még mögöttünk vannak ugyan, a kérdés csak az, hogy még meddig. A lengyeleknek és szlovákoknak viszont, valóban csak a hátát nézhetjük.
2017. jún. 12. 18:41
 18/20 anonim ***** válasza:
78%
"12" Ez nem "felsőbbrendűség", vagy előítélet. Ki kell menni hozzájuk és a saját szemeddel kell meggyőződni arról milyen az élet. Romániában konkrétan ami valamit is ér, az a magyarlakta részek, Székelyföld. A többi szó szerint putri, düledező kártyavár. Már kilométerekről ki lehet szúrni melyik magyar, melyik román falu. Tavaly saját szememmel láttam, hogy egy két napos eső után a vonat az alámosott töltéssel együtt beköszönt egy falusi házba. Milyen mérnöki munka, kivitelezési fegyelem van ott? Az új autópályát is egy hónap használat után le kellett zárni, új hidakat kell visszabontani, mert életveszélyesek, alámosta őket a víz. Nem fogjátok fel, hogy a pénz nem minden, ahhoz hogy valamire is vigye egy nemzet, igények, követelmények, tudás, és szorgalom is kell. Adhatsz te egy románnak havi ötezer eurót is, akkor is egy putrit fog építeni, csak nagyobbat, és az előtt fogja mezítláb a port rugdosni egész nap, ha teheti. Gyalog bebarangoltam a Hargitát, eljutottam olyan magyarlakta kis falukba, amik talán még a térképen sincsenek, láttam akkora szegénységet amit itt a legtöbben elképzelni sem tudnak, nénit aki csalánt szedett levesnek, főzeléknek mert másra nem tellett neki, de a portája rendben volt, le volt kaszálva a fű, ki volt meszelve a veranda, és az összekukázott léckerítés is úgy volt megcsinálva, hogy formája volt. És az összes ház ilyen volt, mert azoknak az embereknek igényeik voltak a rendre, tisztaságra. A székely kapuk, fafaragások is azért készültek, mert a magyar-székely ember télvíz idején is tenni akart valami hasznosat, nem döglött a tűz mellett reggeltől estig mint egy román.
2017. jún. 12. 21:43
 19/20 anonim válasza:
76%
én már a kérdést sem értem. Mi az a románia?
2017. jún. 19. 22:06
 20/20 anonim ***** válasza:
54%
Aki szerint a pocoklyuk románia is fejlettebb, meg lekörözött bennünket az miért nem költözik oda a pofázás helyett? :)
2017. okt. 31. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!