Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok erről az eszmefu...

Mit gondoltok erről az eszmefuttatásról? Az igazságos társadalom így létrehozható lenne? Egyetértetek, hogy ez kell a néo boldogságához?

Figyelt kérdés

Pár kérdéssel lejebb egy kérdésemhez írtam le a válaszok közé, de szerintem megérdemel egy külön kérdést, hogy az ne legyen off, illetve ez több embert étdekelhet önmagában.

Szóval:

Az igazságosabb társadalom ilyen lenne szerintem. Ahol a nép az úr. Mindenki egyenlő, lenne. Senkinek sem lehetne több mint a másiknak.

A nép választhatná meg a diktátorát, akivel ha elégedetlen leválthatja, az évente kiírt elégedettségi népszavazáson.A leváltáshoz a lakosság 10%-ának elégedetlensége kéne.

A megválasztotz diktátor állítaná össze a maga kormányát és vezetné az országot, amíg népe kívánja.

Mindent megtenne a népe boldogságáért.

Ezt úgy érné el, hogy mindenki egyenlő. Mindenki köteles dolgozni, mindenki egyforma fizetést kap. Csak egy előre meghatározott katalógusból lehetne ruhát, bútort és használati tárgyakat venni, pár darabot, illetve a frizurák is mindig államilag lennének megszabva. Minden lakóház egyforma lenne. Ha pedig mindenkinek mindene egyfora, és senkinek sem lehet több mint a másiknak mindenki egyformán boldog. Az ember, ha látja, hogy valakinek olyanja van ami neki nem kehet arra fog vágyni, ezért nem boldog, ha nincs mire vágyni, mindenkinek egyformán jó, tehát boldog a nép.

Ennek egyik feltétele az igazságos jog. Ezért van a kérdés, hogy mit gondoltok? :)

2017. jún. 11. 21:33
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

#8 Rég rossz, ha csak a pénz motivál a tudás megszerzésére, azért kell tudni, mert hajt a tudásvágy, a tevés vágya. Ez választja el az eredendően okos embert és a buta embert. Te utóbbi vagy még jelenleg.

Az emver pedig eredendően jó. Ha nincs nagyra vágyás boldog, azérz fog tanulni, hogy szórakozzon és elüsse az időt. A jövőben pedig nem kell szoftver, mert nem lesz elektronika, az is csak mérgezi az embert, egy drog, mely megbilincsel.

2017. jún. 11. 22:13
 12/22 A kérdező kommentje:
#10 Nem, én csak a kezdet vagyok, vagy bárki más aki ezt véghez viszi, ugyan az mint a többi ember, ez a gondolat mindenkiben megvan, csak mélyen, aki ki meri mondani és valóra váltja az maga a kezdet, ez jobn szó mint az atya, őt nem kell imádni, nem isten, sőt helyesbítek a nevét sem kell tudni. Viszont ki kell emelni, hogy volt valaki aki elsőnek kimondta, hogy ez jó, aki a régi rossz világnak véget vetett. Az emberekben csak a rosszat szabadna belenevelni a régi világból.
2017. jún. 11. 22:17
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Látod, máris helyesbítened kell, mert először te is arra vágytál, hogy másképpen tartsanak számon, külön nagy kezdővel írtad és arra vágytál, hogy fenn maradsz valamilyen formában, hiszen te, mint az első te különb vagy.

Nagy szavak mögött önös érdek is kibukkant. Ha eljönne ez a rendszer, akkor majd belemagyarázod, hogy miért is kellene mégis csak fenn maradnia nevednek.

Megjátszhatod magadat, de csak egy újabb hamis próféta vagy.

2017. jún. 11. 22:25
 14/22 A kérdező kommentje:

#13 Tévedni emberi dolog, a nevem nem lényeg, a lényeg az eszme, mivel a nép az úr így teljesen mindegy, ki a kezdet, ha akarják meg is tagadhatják azt, kezdetben kell keménynek lenni, 3-4 generációig, addig írtani a nép ellenségeit és a régi világ eszméit, majd eljön az idő amikor mindenki csak az új rendre emlékszik, nem vágyik másra, mert nem is tud másról, mindenki egyforma és nem különb.

A kiemelésre azért gondoltam, merz kezdetben kell egy példamutató, akire pozitívan lehet tekínteni.

2017. jún. 11. 22:30
 15/22 anonim ***** válasza:

Hiába próbálkozol megint ott vagyunk, hogy nem mindenki egyenlő.

"A kiemelésre azért gondoltam, merz kezdetben kell egy példamutató, akire pozitívan lehet tekínteni."

Látod valakire felnézni. Én Istenre nézek fel, hiszen ő útmutatásait követjük. Más névvel más rendszer, de az alapja ugyanaz.

2017. jún. 11. 22:33
 16/22 anonim ***** válasza:

A többi kérdezőnek ajánlom ezt az idézetet, szerintem ez mindent elmond.

"Csikorgatja egy koldus a fogsorát

A hulladékgyűjtő fölé hajolva

A fejéből épp egy arasznyit ha kilát

Bezárt a Magyar Királyi Tébolyda"

2017. jún. 11. 22:35
 17/22 A kérdező kommentje:
#15 Nem, nem, és nem. Rosszul látod. Kezdem azt hinni, hogy menthetetlen vagy. Isten más, a kezdetre emlékezni kell, azérz korrigáltam, hogy név sem kell. Kell aminek örülhet a nép, a helyea ha nem is az embert jegyezzük fel, hanem a tökéletes állam létrejöttének kezdő dátumát.
2017. jún. 11. 22:40
 18/22 anonim ***** válasza:

"Kell aminek örülhet a nép, a helyea ha nem is az embert jegyezzük fel, hanem a tökéletes állam létrejöttének kezdő dátumát."

Másodszorra is korrigálsz, úgy tűnik mégsem olyan tökéletes ez a elképzelés ahhoz képest, hogy terjeszted.

"Az ember, ha látja, hogy valakinek olyanja van ami neki nem kehet arra fog vágyni, ezért nem boldog, ha nincs mire vágyni, mindenkinek egyformán jó, tehát boldog a nép. "

Ha mindenki boldog akkor miért is kellene külön örülni?

Azt írtad, hogy örülhet a nép, tehát nem minden nap örülhet, hanem ezen a külön eseményen. Újabb ellentét.

Ha van valakinek kedve az folytassa nyugodtan.

Abba már nem is megyek bele, hogyha elvből minden ember jó, akkor mégis hogyan jutottunk el erre a szintre.

2017. jún. 11. 22:48
 19/22 A kérdező kommentje:
#15 Hagyd, felesleges jobban belemenni. Csak trollkodtam egy kicsit, a feszültségek levezetése képpen. :)
2017. jún. 11. 22:51
 20/22 anonim ***** válasza:
Akkor minden nap más lenne a diktátor:D
2017. jún. 11. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!