A kormány szerint a "Brüsszel elleni akció" "mindenidők legsikeresebb" nemzeti kunzultációjának számít, de véleményetek szerint ez mennyire állja meg a helyét?
Egy 10 milliós országban 1,5 millióan töltötték ki és küldték vissza a kérdőívet és ez a kormány szerint "történelmi siker".
Nem vagyok pesszimista, vagy ilyesmi, de erősen kétlem, hogy egy ilyen kis országban ennyire kevesen töltötték ki az ívet, mégis ez olyan nagy "világraszóló siker" lett volna.
Semennyire. Kormánypropaganda az egész. Be is vallotta Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke:
"A legutóbbi nemzeti konzultáció minden korábbitól érdemben eltér, mert ennek a kitöltése és visszaküldése egyértelműen a kormány melletti kiállást jelentette. Tény, hogy normálisan gondolkodó emberek számára csak egyféleképpen megválaszolható kérdések vannak a kérdőíven, ezért ez amúgy sem egy reprezentatív közvélemény-kutatás, hanem a kormánypolitikával való véleményazonosság kifejezésének eszköze a migráció és a hatósági ármegállapítás kérdésében.”
Nevetséges, ráadásul az emberek többsége nem is kapott ( többek között a környékünkön senki nem kapott... MSZP-s a város vezetése. Nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de gyanús ). És akik kaptak, jórészt vissza sem küldték.
Ez ugyanolyan hazug propaganda, mint a "98% nem". Azt már nem hangoztatták hogy csak 43% ment el szavazni és érvénytelen volt a népszavazás.
Ja, a reklámban az is elhangzott, ezek után azt mondták, hogy "Magyarország büszke és független Európai ország!"
Szerintem ez sem teljesen igaz, hogy "büszke és független" ország lenne hazánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!