Hogy lehet, hogy Magyarországon csak a Jobbik tudja megszólítani a fiatalokat?
Úgy értem: normális országokban épp, hogy a fiatalok a sokkal nyitottabb gondolkodásúak, ennélfogva többnyire baloldali, liberális pártokat támogatnak.
A briteknél is a Labour a legnépszerűbb a körükben, az USA-ban is a demokraták, stb.
Lehet azért, mert nincs is igazi liberális és baloldali párt. Azért lássuk be, az MSZP a nevéből él, mindenki fejében ott az MSZP logó meg a hozzá tartozó arcok, de igazi baloldali programjuk nincsen.
A Fideszen, Jobbikon és MSZP-n kívül meg törpepártok vannak, 5% körül, mert az embereknek az embléma kell, plusz a Jobbik az újdonság ereje miatt szinten fel tudott jönni.
Amúgy meg a fiatalok valahogy semelyik pártnak nem fontosak, nekem úgy tűnik. Inkább azt veszem észre, hogy a stabil szavazóbázis megtartására törekednek a "nagyok".
Mi osztályunkban elég sok fideszes van (középiskola).
Néhány jobbikos is (ők jobban hangoztatják ezt).
Más nálunk nincs nagyon, többiek nem foglalkoznak a politikával.
LMP-re is fiatalok szavaznak.
Egy fiatal jobboldali valószínűleg jobbikos, baloldali meg lmp-s (bár 2018-ra lehet elpártolnak valamelyik kis párthoz). Azért jovak erősebb a Jobbik, mert nem csak fiatal szavazóik vannak, és Budapesten kívül is léteznek.
Nézd meg az oktatás színvonalát, ahogy évtizedek, de inkább évszázadok óta hülyítik el a népet, és megkapod a választ.
Plusz a magyar nyelv is tehet róla: mivel nagyon különböző, mint az európai nyelvek, a magyarok jellemzően nem beszélnek európai nyelveket, nem látnak ki a határon túl, nem értik, hogy mi folyik a nagyvilágban, Európában, ostoba, idejétmúlt elképzeléseik vannak a világról meg a dolgokról úgy általában. Ezért a jobber pártok úgy etetik meg a magyarokat a legprimitívebb alpári demagóg hülyeségekkel, ahogy akarják.
én fiatal vagyok, de engem nem tudod megszólítani a jobbik
nem mintha bánnám :-D
"Szerintem a fiatalok megosztottak politikailag, nem lehet mondani, hogy jobbikosok lennének,csak ők jobban hangoztatják. "
A magyar társadalom is megosztott, viszont az már kimutatható, hogy például a Jobbik támogatottsága az életkor növekedésével csökken még az MSZP-jé nő. Ezen felül az is tudható, hogy 2015-ben a felsőoktatási intézményekben tanuló diákok között a pártok közül a Jobbik volt a legeredményesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!