Kik és hogy kerülhetnek a titkosszolgálathoz?
Figyelt kérdés
Csak rendőrök dolgozhatnak a titkosszolgálatnak? Vagy bárki, akár egy mérnök is? Hogy lehet bekerülni? Mik a feltételek?2017. jún. 7. 23:57
1/5 anonim válasza:
Akárki hogyha olyan információkkal rendelkezik vagy olyan körökben mozog ahonnan érdemes információkat kiszedni. Főleg rendőrtiszteket szoktak erre kiképezni az egyetemen
2/5 A kérdező kommentje:
Találtam egy ilyet: [link]
Idézem:
"Tiszti beosztás betöltéséhez további követelmény állami vagy államilag elismert egyetemi, illetve főiskolai végzettség, valamint legalább egy felsőfokú nyelvvizsga."
Ellenben nem tér ki arra hogy milyen főiskolai / egyetemi végzettség. Eszerint akár egy mérnök is lehet tiszt a titkosszolgálatnál?
2017. jún. 8. 00:16
3/5 anonim válasza:
Nem tudom de szerintem szakiránynak kellene lennie bár hogyha gépészmérnök akkor lehet hogy hasznát veszik. Építészmérnökre nem hiszem hogy szükség van.
5/5 anonim válasza:
Ez elsősorban azokra vonatkozik akik hivatásos állományba vannak. Ha valaki mérnök az ezt a szakmát nem fogja érteni. Kitér a feltételek arra,hogy vagy tisztként vagy zászlósként lehetsz a titkosszolgálat tagja. Ha tisztként szeretnél titkosszolgálatnál dolgozni akkor be kell mutatni az ezt igazoló egyetemi szakirányú végzettséged,illetve az államilag elismert nyelvvizsgát igazó bizonyítványod. Ha zászlosként jelentkezel akkor ugye tiszthelyettes vagy,nyilván akkor is megfogják tekinteni az érettségi bizonyítványod,illetve ott sem jön vélemény szerint rosszul egy nyelvvizsga,utána néznek a rendőri múltadnak is szóval igen összetett és sok feltételnek kell megfelelni nyilván persze nem lehetetlen. Visszatérve,hogy mérnökként lehetsz e szerintem nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!