Szerintetek is legjobb lenne az egészségügyet részben privatizálni?
Az USA-ban sokkal jobban működik.
Alacsonyak az adók, magasak a fizetések.
Például itt van az egészségügy helyzete.
Én egy magánintézetbe járok (ez nem a reklám helye, nem írom le a nevét),hogyha valami bajom van.Az árakkal nincsenek elszállva,korrektek igaz nem is olyan belül, mint egy budai klinika,hanem egyszerűbb,de mégis igényes,modern, minimalista.A felszereltsége nincs panasz, a bánásmód is kiváló.
Várakozni nem sokat kell.Meg én nem azt látom,hogy ott emberhiány lenne, az orvosok nem futkároznak egyik vizsgálótól a másikba.
Én emlékszem, az SZTK rendelésekre sokszor bementem fél8-ra és kijöttem az épületbél fél 12-kor.Borzalmas.Arra konkrétan szabit kellene kivenni.
Az intézménynél,ahova járok,nagyon rugalmasak, munka után mindig eltudom intézni.
Az egészségügyre ez lenne a megoldás, a járó betegellátás teljes privatizálása.
A fekvőbeteget egyenlőre ne, mivel ahhoz tényleg nincs fizetőképes kereslet.De,hogyha az állam megszabadulna az egészségügy egyik részétől, több maradna a másikra, lehetne emelni a színvonalát.
Az egészségügy részleges privatizációja csökkentené az orvosok elvándorlását.
Hisz, mint tudjuk, egy magánintézménynél dolgozó doki nem 140 vagy 150 ezret keres, hanem a többszörösét.
Gondoljunk bele, egy nap, egy doknál befolyik vagy 200 ezer forint az intézmény számlájára.
Szerintem, inkább legyen fizetős egészségügy, mint semmilyen vagy 3. világbeli szintű.
"A sok nyugdíjas miből fizesse ki? vagy sok munkanélküli közmunkás? vagy a minimálbéres? vagy a nagycsaládos? a 10000Ft-os fogtömést?"
Hát ők majd elpusztulnak a nagy igyekezet tüzeiben. Kellenek a véráldozatok is.
Ma is magánrendelésre jár aki meg tudja fizetni. De sajnos ezt ma kevesen tudják megfizetni.
Pl. a múltkor össze - vissza kalimpált a szívem, nem akartam egy hétig fehér ajtók előtt ülni, elmentem fix időpontra egy maszek helyre, 20 perc múlva kész volt az EKG, szívultrahang - nem volt különösebb gond, valószínűleg stressz, mint várható volt. Na de 15 rugóba került.
Csak a múlt hónapban kb. 80 ezret költöttem após - anyós kezelésére, és ez csak részben volt magánrendelés. Ezt a nagy többség nem tudja megfizetni.
Javasolom mielőtt amcsi-mintára akarnál ilyet nézz utána, hogy működik ott!
Mert lehet utána kevésbé akarnád. :)
Amennyiben proletárdiktatúra lenne egy perc alatt rendbe lenne téve az egészségügy. Az a dolgozó aki megbetegszik azt az orvos a kórház a legmesszebbmenőkig köteles lenne ellátni a legmagasabb szinvonalon ugyanis a betegség nem bűn!
Annakidején a Tanácsköztársaság egyik első intézkedése volt hogy a számtalan magánkézben lévő műkincset(szobrok festmények stb...)KÖZTULAJDONBA vette és kiállította hogy a dolgozó megnézhesse és ezáltal művelődjön. Megszünt a kiváltságosok kiváltságos helyzete.
Az ma elképesztő hogy aki dolgozik és vagy leélt egy életet becsületes munkával azt az SZTK-ban lökdösik illetve a magánorvost nem tudja megfizetni.
Szét kell köztük csapni és ismétlem...egy perc alatt rendet lehetne tenni!
Az USA-ban egyáltalán nem működik jól az egészségügy! Magas színvonalú ugyan, de iszonyatosan drága és pazarló, miközben több tízmillió embert ellátás nélkül hagy. A nyugat-európai rendszerek lényegesebben olcsóbban tudnak a társadalom egészének biztosítani színvonalas egészségügyet. Egészségpolitika szintjén meg pláne, a várható élettartam elég beszédes.
A magyar meg csak azért nem, mert kórosan alulfinanszírozott. A te "megoldásod" az, hogy akinek van rá pénze, az kapjon nyugati ellátást, a többieknek (6-7 millió embernek kb.) meg pontosan a "semmilyen vagy 3. világbeli szintű" jusson. Hát kösz, de én inkább maradnék mostani a 2. világbelinél, annak hibáit kijavítva.
"Tanácsköztársaság egyik első intézkedése volt hogy a számtalan magánkézben lévő műkincset(szobrok festmények stb...)KÖZTULAJDONBA"
Ellopta, erőszakkal elvette a jogos tulajdonosától a judeobolsevik diktatúra.
"Ellopta, erőszakkal elvette a jogos tulajdonosától a judeobolsevik diktatúra."
Nem igaz. És mi az hogy jogos tulajdonosától?! A kizsákmányolók(mint a te őseid is kisfiam)a nép munkájából éltek-éltetek évszázadokon át!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!