Támogatnátok olyan pártot, ami EU-ellenes és a vezetője és miniszterelnökjelöltje egy ateista villanyszerelő-autószerelő nagyon szerény családi háttérből?
Magyarországon a Jobbik, a Fidesz és természetesen a KDNP az, ami magát keresztény pártnak tartja, nem ateista párt, s úgy egyáltalán szóba jön nála a vallás, a többi gyak. ateista, és kb. ezt az elvet is követik, hogy ők nem tiltják a vallást csak épp számukra (a pártnak, s nem a képviselőknek) nem jelent semmit... (a Fidesz sem volt mindig "vallásos", sőt nem voltak mindig ennyire jóban a KDNP-vel.) Szóval miért is kell ezt elképzelni, mikor létezik? Ilyenek a baloldali pártok.
Azt akartad írni, hogy szakmunkás? Az egy kategória lenne, de te a szakmunkást úgy fogalmazod meg, hogy villanyszerelő-autószerelő (a gázszerelő kimaradt, vagy féltél attól, hogy így nem maradsz pártatlan)? :D
Nagyon szerény családi háttérből jött Gyurcsány Ferenc is, csak mire miniszterelnökünk lett, addigra meglehetősen tehetős ember lett.
Engem nem különösebben érdekel, hogy mi a végzettsége egy politikusnak, mi a végzettsége a miniszterelnöknek, még mindig jobb, mint egy végzettség nélküli, aki gimi után vette a diplomáját és ebben az a ciki, hogy vette, nem az, hogy mi a valódi végzettsége.
Egy biztos, hogy egy párt akkor tudna jobban belelátni a mindennapi életbe, akkor látná széles körben a problémákat, hogy hol mi a probléma, mi nincs rendben stb. ha különböző területről jönnek, így igen ha most az van, hogy elképzelhetek egy pártot, akkor, én úgy gondolom, ha nem is miniszterelnök, de parlamenti képviselőből el kéne pár szakmunkás, olyan, aki dolgozott is a szakmájában, nem csak kiadta a munkát, meg lődörgött, meg csak azt tudta megmondani, hogy próbáld jobbra, nem megy, akkor balra, jó'van te b....d el Petike.
Egyébként szakmunkásunk is volt már, Czermanik (Kádár) János ugyebár. Most ha ezt próbálnád vizionálni, hogy a Kádár korszak köszöntene ránk, ha ismét egy szakmunkás lenne a miniszterünk, ez nincs összefüggésben.
Én egyébként eltudnék képzelni egy olyan pártot kormányon, ahol képviselők között van tanár, eü. dolgozó (az orvostól kezdve az ápolóig), villanyszerelő, autószerelő, fűtés-, víz-, gázszerelő (de nem az a f..., mert az életében nem dolgozott, max. vállalta a munkát), kőműves, építésvezető, élelmiszeri. dolgozó, lakatos, gyári munkás, mezőgazdaságból, gyümölcs, zöldség, takarmány termesztésből élő stb. E mellé természetesen felsőfokú végezettséggel rendelkezőket is elképzelek, sőt nagyon szívesen látnám, ha lennének cigány származású képviselők is (lehetőleg nem egy fajból és nem 1-2 dísznek, mint most), a jelenlegieket hagyjuk, nem olyan kell, aki csak azért megy, hogy mangeszoljon, a végzettség mindegy, csak olyan legyen, aki munkából él és aki úgy gondalja, hogy ilyen nem létezik, az téved, én kapásból tudok 7 ismerőst, olyat aki belátja, hogy bizony a cigánysággal vannak problémák, aki nem veszi sértésnek ezt, mert nem inge, akivel lehet beszélni erről, nem kapja fel a vizet, de nem rasszista.
Mert nem az van, hogy nem akarják észrevenni, egyszerűen nem látják. Hogy látnák? S hogy a magyar mentalitás az, hogy panaszkodunk, az ebben az esetben jótékony, mert mindenki ismeri a saját területében dolgozók (Eü, ép.ipar, gyártás stb.) problémáit.
Hogy látná a jelenlegi felhozatal azt, hogy pl. egy sürgősségi ma arról szól, hogy leültetnek a folyosón, a sürgős eü. problémáddal, s ott ülsz akár 6-8 órát is, akár úgy, hogy bevittek mentővel, 120-130 km/h-val vagy gyak. "beröpítettek" helikopterrel. Ott voltál 2 perc alatt, akkor még 6 órát tessék várni.
K.... mód sürgős az ügyed, tényleg. Hogy látná a jelenlegi felhozatal, ha neki vmi baja van magánkórházba viszik vagy eleve soron kívül kezelik, hogy látná, ha mondjuk anyunak, apunak, ha baja van, akkor Ő nem akárki anyja, apja, tehát azonnal fáradjon be Erzsi néni... üdvözlöm a fiát, jaajjj hogy megpocakosodott, mondja meg neki, hogy jöjjön má' be egy pajzsmirigy vizsgálatra.
Honnan tudná, hogy kevés a gázszerelő, mikor ott a szomszéd, aki pont az, honnan gondolná, hogy éhbérért dolgozik, mikor a szomszéd gazdagabb nála, honnan tudná, hogy kevés a villanyszerelő, mikor ha Ő egyet gondol egyből ott van egy (hát persze, hogy ott van, hisz ha Ő egyet gondol, az nem 10 ezer lesz), honnan tudná, hogy az ép.iparban tarthatatlanok a határidők, hogy emiatt sokszor nincs száradási idő, stb.
Nem egy elhibázott ötlet az, amit Vona Gábor csinál, hogy 1-1 napra beáll dolgozni vmilyen szakterületen, csak nem 1-1 napnak kellene ennek lenni, hanem legalább 1 hétnek, ha ezt nem tudja megtenni, tegye meg helyette valaki más és mondja el tapasztalatait, mert hiába volt már péktől kezdve kőműves is nem hallom ki a szavaiból azt amit hallani szeretnék, nem hallom, hogy valóban tudná mik a súlyos problémák adott szakterületen. Annyit eltud mondani, hogy "nehéz a bányászok élete", ha fizikai munkáról van szó. Szép dolog az elismerés és kell is, csak ha ennek ennyi az egyetlen következménye, az csak szimpátia emelés, nem több. Ugyanazokon a sz..ságokon lovagol, mint a többi párt, az állami szféráról elmondható hiányosságok, hibák stb. ami valóban létező probléma, csak nem áll meg itt a történet és ezt eltudom mondani én is ismeret teljes hiányában is, amit már hallottam más ellenzéki párttól is.
Szóval én azt a pártot amit elképzeltél azt nem támogatnám, viszont amit fent leírtam, azt igen, s hogy miként állna hozzá az Eu-hoz, azt rá merném bízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!