Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nevezték át a szakközépi...

Miért nevezték át a szakközépiskolákat szakgimnáziumra?

Figyelt kérdés

Két dolog tűnt fel.

1: az elnevezés nem számít. Szakközépiskola, szakgimnázium, szakoktató intézmény ( ilyen nincs, én találtam ki ), teljesen mindegy, ugyanolyan érettségit ad, az elnevezés pedig nem fog változtatni az iskola színvonalán.

2: eddig közelebb állt a szakközépiskola a gimnáziumhoz, mert azt leszámítva hogy szakmát oktattak, semmiben nem különbözött a gimnáziumtól. A diákok ugyanabból érettségiztek, 4 alap plusz választott. Most átnevezték szakgimnáziumra és kötelezővé tették a szakmai érettségit. Méginkább eltávolították a gimnáziumtól.

2017. máj. 30. 13:02
 1/5 anonim ***** válasza:
44%
Talán azért, mert én még a Gyurcsány -érában, szakközépiskolában jártam, de sima érettségit kaptam.
2017. máj. 30. 13:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

"Csinájjunk má valamit, Géza, nehogy má aszondják, hogy semmire vesszük fel a fizetésünket!"

Ismerős?

2017. máj. 30. 13:08
 3/5 anonim ***** válasza:
67%

megvédtük a nyugdíjakat = elloptuk a nyugdíjakat

megvédjük az országot = szétverjük az országot

magyar = fideszes

hazaáruló = mindenki, aki nem fideszes

Szerintem ebbe a sorba simán belefér, hogy miután a szakközépiskola jellegében tavolodik a gimnáziumtól, átnevezik szakgimnáziumnak. Ez olyan, mint a szeretet minisztérium az 1984-ben.

2017. máj. 30. 13:10
 4/5 anonim ***** válasza:
77%
Mert azt akarják, hogy minél kevesebben menjenek gimnáziumba, majd egyetemre. A szakgimnázium elnevezéssel megtéveszthetnek egyes szülőket, akik nem értik, hogy egy szakgimnáziumi jelentkezéssel mennyire lekorlátozzák gyerekeik jövőjét 13-14 evesen
2017. máj. 30. 13:15
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát mert .... hát.... öhm..... hát.... hát azért mert.... igen. Ezért.
2017. máj. 30. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!