Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor lesz 1 forint az euró?

Mikor lesz 1 forint az euró?

Figyelt kérdés
Szerintem a forintnak kell egy normálisabb, sokkal erősebb árfolyam, mely közel van az euróhoz. Szerintetek?

#erős forint #forint euró árfolyam
2017. máj. 29. 18:30
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Normálisak vagytok??? Minden környező országnak, sőt Európa minden államának erősebb a fizetőeszköze a miénknél!!! Nekem senki ne magyarázza, hogy ez így jó! ...
2017. máj. 30. 20:51
 12/20 anonim ***** válasza:

"Nekem senki ne magyarázza, hogy ez így jó! ..."

Látod, ez a baj, hogy buta vagy, és nem is akarsz kevésbé buta lenni.

2017. máj. 30. 21:17
 13/20 anonim ***** válasza:

Most mi a probléma? A devizák közti árfolyam relatív. Igen, Európa többi részén "erősebb" devizák vannak, ez annyit jelent, hogy ott kisebb számokban szeretnek fizetni. Ők cserébe váltópénzzel is rendelkeznek, mi meg nem, sőt, az 1 és 2 forintosokat a készpénzforgalomból ki is vonták!

Most szerinted mi a különbség 1 forint és 1 eurócent között? Azok már kifejezetten összemérhetők.

2017. máj. 30. 21:28
 14/20 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Európa minden államának erősebb a fizetőeszköze a miénknél"

Egy egysége többet ér. De ez nem mutatja meg azt, hogy az adott országban jobban vagy rosszabbul élnek. Egy éles példa: 1 ukrán hrivnya kb 4 japán jen (a te szavaiddal élve az ukrán hrivnya erősebb). Jobban élnek az ukránok, mint a japánok???

Másik kérdés: attól, hogy holnap minden egyes forintból levágnak a végéből két nullát (értsd: a fizetésedből is), máris "csak" 3 új forint lesz 1 euró. Jobban fogsz élni? Boldogabb leszel? Ha holnap bevezetik az eurót, a fizetésedet átszámolják forintról euróra a 310Ft-os árfolyammal, akkor te holnapután már kőgazdag leszel?

"Nekem senki ne magyarázza, hogy ez így jó!"

Ez nem jó és rossz kérdése.

2017. máj. 30. 22:02
 15/20 A kérdező kommentje:
Ha normális árfolyama lesz a forintnak, akkor rendezettebbek leszünk, a rend irányába hat. Egy gyenge fizetőeszköz az országot és annak minden polgárát is minősíti. Az angol font még az eurónál is erősebb, de nézhetjük a svájci frankot, vagy a visegrádi országokat..lengyel, cseh fizetőeszköz etc..mert mi okosabbak vagyunk, mint a svájciak és az angolok, persze..és hogy ez a véleményetek, inkább sírok, mint nevetek.
2017. máj. 31. 10:32
 16/20 anonim ***** válasza:
Sokkal inkább nem érted a leírtak lényegét.
2017. máj. 31. 12:11
 17/20 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Az angol font még az eurónál is erősebb, de nézhetjük a svájci frankot, vagy a visegrádi országokat..lengyel, cseh fizetőeszköz etc"

Tehát akkor a szlovákok - ahol euró van - jobban élnek, mint a svájciak? Vagy az egész Euró zóna jobban él, mint az USA? Valamint a elgerősebb, legrendezettebb ország Kuvait? Szerinted erős lenne attól a forint, amit az előbb is írtam, hogy ha például levágnánk két nullát a végéből?

2017. máj. 31. 12:34
 18/20 anonim ***** válasza:

Tévedsz kérdező. Amikor az olaszoknál még lira volt, kb. 100 lirát ért egy forint. De nekik mégse volt gondjuk se rendezettséggel, se gazdasággal, se egyébbel. Na jó, a maffiával. De az ma is van.

A fizetőeszközök hagyományokon alapulnak. Egyébként 1946-ban, a forint bevezetésekor, a te fogalmaid szerint az egyik legerősebb deviza volt Európában. 1946-ban még deviza volt. Aztán a gazdaság elfuserálásával arányban egyre rosszabb lett, ma itt tartunk. A fizetőeszköz helyzetét a gazdaság határozza meg, nem fordítva. Ezt még Matolcsy is tudja.

2017. máj. 31. 14:54
 19/20 A kérdező kommentje:
Értem a leírtakat és az érveket, viszont továbbra is úgy látom jobb lenne az országnak még az is ha levágnánk a végéről két nullát. Tudom, hogy számtalan összefüggés van, nekem mondjuk elég jelenleg Európa országaival egy szintre kerülni. Ha már új pénzt nyomtatnak, legalább vágják le a nullákat a végéről. Egyébként van szignifikáns összefüggés a jólét és az erős fizetőeszköz között. Természetesen a gazdaság is növekedjen ezzel egyetértek.
2017. máj. 31. 15:21
 20/20 anonim ***** válasza:

"Egyébként van szignifikáns összefüggés a jólét és az erős fizetőeszköz között."

A forint nem attól lesz erős, hogy 1 eurón váltják.

2017. máj. 31. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!