Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az MSZP el akarja üldözni a...

Az MSZP el akarja üldözni a sikeres, tehetséges embereket és a helyükre migránsokat telepítenének be?

Figyelt kérdés
A fizessenek a gazdagok amellett hogy feszültségkeltő és társadalmi csoportokat hergel egymás ellen gyakorlatilag a tisztességesen dolgozó ,sikeres tehetős emberek lehúzásáról is szól, akik ezáltal elvesztik a vállalkozókedvüket vagy éppen féltik a vagyonukat és könnyen lehet, hogy egy ilyen program megvalósulása esetén elhúzzák innen a csíkot. Engem nem érint közvetlenül a dolog, mivel csak pár 100ezret keresek és nincs nagy vagyonom,de én még az egykulcsos adót sem érzem igazságtalannak, végül is mindenki ugyanazt a 15%-ot fizeti, tehát aki 100 ezret keres az 15 ezret, aki 1 milliót az 150 ezret fizet be, szóval nem értem, mi ebbe az igazságtalan. Nekem a szüleim mondták, amíg náluk laktam, hogy amíg az ő kenyerüket eszem, addig nincs jogom követelőzni. Jelenleg ez az ország a gazdagok és a felsőközéposztály kenyerét eszi, most is ők adóznak a legtöbbet. A vagyonnal kapcsolatban is kellett adózni eddig is, ezért nem is értem, miért kéne még egyszer lesújtani azokra, akik eddig tisztességesen adóztak. Ha ezek ellen a tehetős emberek ellen uszítjuk a szegényebb rétegeket és fenyegetőzünk , hogy fizetniük kell, mintha ők lennének a hibásak, hogy itt tart ez az ország, az el fogja innen üldözni őket. Aztán Botka lebontja a határt és jöhetnek helyettük a migránsok. A kérdés azonban, hogy a nincstelen bevándorlókat és az itthon maradt szegényebb rétegeket ki fogja eltartani, ha a módosok elmentek? Nem örülnék ha Magyarországból újra egy 50-es években leragadt kommunista állam lenne. Persze a jelenlegi rendszer se jó, de nem az a megoldás, hogy megbüntetünk, elüldözünk minden sikeres embert, hanem azt a pár ezer oligarchát és bűnözőt kell rácsok mögé küldeni, akik valóban tönkretették az országot, nekik egy vagyonadó meg se kottyanna, az pont hogy tisztességes embereket érintené rosszul. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az országban a vagyon nagy része ingatlanvagyonban van, tehát a vagyonadó egy ingatlanadót jelenteni, amit már Bajnai alatt is láthattunk, hogy a szegény családokat is keményem megadóztatták az ingatlanjuk miatt.

2017. máj. 15. 08:38
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
Most gondoljunk bele, olyan ez mintha egy 10 gyerekes szegény családban a gyerekek elüldöznék az őket eltartó szülőket, akiket korábban is lecsapoltak, a helyükre pedig hajléktalanokat engednének be a házukba.
2017. máj. 15. 08:49
 2/29 anonim ***** válasza:
77%
Tanulj egy kis közgazdaságtant és rájössz, hogy nagyon rosszul látod a dolgokat.
2017. máj. 15. 08:53
 3/29 A kérdező kommentje:
A marxizmus elméletben lehet ,hogy működött ,de gyakorlatban csúnyán megbukott.
2017. máj. 15. 08:57
 4/29 anonim ***** válasza:
86%
Teljes mértékben igazad van. USA is teljesen elnéptelenedett. Svájcból is akinek kis pénze van elmenekült. Németeknél sem marad egyetlen pénzes ember, mind elmenekült az adó végett.
2017. máj. 15. 08:59
 5/29 A kérdező kommentje:

Nagyon szánalmas érv a svájci gazdaságot a magyarhoz hasonlítani.

Egy eleve gazdag országban (USA,Svájc) ezt meg lehet csinálni.

De egy Magyarországon a "gazdagok" sok esetben még azt az életszínvonalt sem érik el, mint Svájcban az alacsonyabb jövedelmű rétegek.

2017. máj. 15. 09:02
 6/29 A kérdező kommentje:
A magyar "gazdagok" akiket itthon le akarnak húzni Svájcban valószínűleg adókedvezményeket kapnának, mert ott így is "szegénynek" számítanának.
2017. máj. 15. 09:03
 7/29 anonim ***** válasza:
77%

1, az MSZP nem akar migránsokat betelepíteni

2, az egykulcsos adó lehet, hogy,, igazságos,, de gazdasági és társadalmi szempontból KÁROS. A civlizált országok ezért preferálják a többsávos adózást, és csak az ilyen korrupt putri helyeken van egy sávos kevés kivételtől eltekintve.

3, vagyonadó meg nem akarnak és nem is lehet bevezetni

2017. máj. 15. 09:13
 8/29 anonim ***** válasza:
10%

Teljesen mindegy mivel kapálóznak a szocikák! :D

Egyre mélyebben vannak.

2017. máj. 15. 09:23
 9/29 anonim ***** válasza:
67%
#6:Na, ha ezt ilyen tisztán látod, akkor gondold tovább: minek "számítanak" a magyar szrgények"?
2017. máj. 15. 09:46
 10/29 anonim ***** válasza:
77%

2.vagyok

Te valamit félreértelmeztél, kicsit gondolj már bele a dolgokba.Milyen gazdagok kenyerét eszi az ország? Nem a gazdagok által fizetett adó teszi ki a büdzsé nagy részét, azonfelül pedig a szegényebb réteg fizetését feljebb kéne húzni, hogy legyen fogyasztás, mert az a gazdaság mozgatórugója.Ha az átlagembernek több pénze van, többet költ, beindul a gazdaság, egy gazdag nem fog plusz egy tábla csokit venni pl., mert eddig is megengedhette.A gazdagok nem mennek el, viszont a tanult, de a munkáját anyagilag meg nem becsült ember megy el.

2017. máj. 15. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!