Miért mindig a szegények fizetik a legtöbb adót?
A legtöbbet, és a jövedelmük jelentős részét.
A történelemben is a nemesek magyaroroszágon sohasem adóztak
"Aki 120 ezer nettót keres, az 19200 SzJA-t fizet, az meg 80 ezret. Akkor miért is fizet a szegényebb többet?"
Mondjuk, mert nem csak SZJA létezik?
"Most komolyan ki érzi meg jobban az aki 500 ból 80 a fizet vagy az aki 150 ből 40 et? Vagy 120 ból 30 at? Nyílván nem pontosak a számok"
Nem hogy nem pontosak, hanem´hanem ferdítettek.
Aki 500-bóö fizet 80-at az 250-ből fog 40-et, és 120búl meg írtam hogy kb 20-at.
Én 2000-2003 közt 100 ból kb. 65-70-et kaptam meg. Pedig akkor keményen többkulcsos volt.
"Mondjuk, mert nem csak SZJA létezik?"
Mondj olyan dolgot, amiben konkrétan többet fizetnek.
-Ingatlanadó csak luxusszinten van, már ha van, ezt nem tudom.
-Ebadó nincs.
-TV adó? Az sincs.
-Áfa a vásárlás alapján megy, nem jövedelem alapján, de mivel kevesebb a jövedelem, valószínű kevesebbet is vásárolnak.
-Jövedéki adó benzinre? Ugye a gazdagabbak valószínű többet autóznak.
Kifogytam. Írj egyet amiben kevesebbet fizet a gazdag.
Én külföldön élek, és rohadt igazságtalannak érzem, hogy azért mindenki tartja a markát a fenti adónemekre, ha egy szint felett vagy, azért, hogy eltartsanak másokat.
Ahogy a sörös történet is mutatja, minden viszonyítás kérdése.
Nagyjából olyan, mint amikor a kormány azzal jött, hogy Magyarország 2x jobban teljesít mint Németország, mert itt 2% a növekedés, a németeknél meg csak 0,5%.
Csak nem mindegy hogy 100-ból csinálsz 102-őt, vagy 10000-ből 10500-at...
" Büntették, hogy szorgalmas vagyok, hogy többet szeretnék. Szerintem ez semmiképp sem egy normális állapot."
Erről Marx is írt a tőkében. Pedig kommunista volt. De leírta hogy nincs gazdaságserkentő hatása, ha az igyekvőktől elveszünk, azért hogy a többit eltartsuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!