Mi alapján határozzák meg a különböző pártok százalékos népszerűségét?
Hallani olyanokat, hogy melyik pártnak hány százalékos a támogatottsága bizonyos felmérések alapján.
A problémám annyi, hogy engem pl a kutya nem kérdezett meg, hogy kire szavaznék, pedig fogok szavazni. És gondolom még sokakat nem kérdeztek meg. AKkor mi alapján állítják, hogy X pártot YZ% támogatja?
Véletlenszerűen kiválogatnak általában 1000 felnőttkorú szavazót.
Az meg, hogy téged a kutya nem kérdezett meg egy dolog vagy belekerülsz a mintába vagy nem.
Áh értem, szóval nem általánosságban van így, csak egy random csoport alapján általánosítanak. Köszönöm!
3as, annak aztán sok értelme van. Ha 10%-os támogatottságom van, fizetek azért, hogy azt mondják, hogy 35%-os támogatottságom van, aztán a választásokon kiderül, hogy mégiscsak 10, akkor mit nyertem ezzel?:D
Mivel nem annyi az egész, hogy veszel kellően nagy számú mintát és kész, ezért ajánlom ez az oldalt, itt érthetően le van írva, hogy miként működnek a statisztikai számítások:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!