Támogatnátok, hogy az oktatásban több figyelmet fordítsanak a gyerekek pszichológiai és szociológiai tudására, a mentális egészségre?
-Iskolapszichológusok számának növelése, tanárok nevelési, tanítási módszereinek szigorúbb megfigyelése. Gyerekek bátorítása arra, hogy járjanak iskolapszichológushoz.
-Erkölcstan és Hittan eltörlése, tesiórák számának csökkentése.
-Pszichológia és Szociológia órák bevezetése, ezeken a saját elme karbantartásáról és a társakkal való viszony ápolásáról folyna oktatás.
-Kiterjedt oktatás a metakommunikációról, hogyan olvasd le mások testbeszédét és hogyan ne mutass ki a saját testbeszédeddel olyan dolgokat, amiket nem akarsz.
-Gyerekek biztatása arra, hogy teremtsenek maguknak egy Tulpát és egy Csodaországot. A Tulpa egy képzeletbeli barát, amivel ha az egyén elég sokat foglalkozik, akkor válaszolni fog neki beszélgetéskor és olyan, mintha ott lenne vele (pl. azt látja, hogy mellette ül egy széken), egy második személyiség lesz az elmében.
A Csodaország egy elmében létrehozott részletes virtuális valóság, amiben lehet álomszerű jelenetekben mindenféle dolgot csinálni.
Dehogy támogatnám.
Erkölcstanon nem tudom mit tanítanak, abba beleférhet a mentális egészség.
Ne akarj olyanhoz javaslatot tenni, amihez nem értesz.
Mindenekelőtt azt kellene megértened, hogy minden cselekvésnek megvannak a feltételei, anélkül nem cselekvés.
Egy egyszerű példa. Ha nincs karod, nem tudsz úgy enni, mint a többiek. Etetni tudnak. Csinálhatnak neked pótkart, és sok minden mást. Az az evés akkor se az lesz. Saját kar kell hozzá. Ez a helyzet az oktatással is. Új feltételrendszer kell neki, a régit elvették. Csak ez kicsit bonyolultabb, mint egy emberi kar. Pedig az se egyszerű.
Nézd kérdező, ezer dologra lenne szükség az életben, amit a suliban nem tanítanak (bank, minimális pénzügyek-adózás, kicsi jog, főzés, barkácsolás, alkudozás stb). Ezt feltételezik, hogy megtanulják az emberek maguktól is - hogy ez igaz-e vagy nem, azt most ne firtassuk. Neked épp az a hepped hogy metakommunikációt oktassanak (ki? milyen tematika alapkán, milyen végzettséggel?), másnak meg a tesi, ami legalább megvalósítható mert tornatanárok eddig is voltak.
Nyilván kellene egy reform, ezt szerintem senki sem vitatja; de olyan mértékű, amibe belefogni sem mernek per pill, mert borítaná magával a felsőoktatást is. Hosszútávú terveket meg ebben az országban nem lehet készíteni, mert jön a következő kormány és visszavonja. Egy ilyen reform kidolgozása 10-15 év lenne minimum.
"Erkölcstanon nem tudom mit tanítanak, abba beleférhet a mentális egészség."
Ilyen buta hozzászólást régen olvastam ebben a kategóriában:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!