Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek melyik párt...

Szerintetek melyik párt vehetné át a fidesz helyét?

Figyelt kérdés
Én elsősorban egy bevándorlásellenes pártnak örülnék, de a jobbik szerintem nem alkalmas, bort iszik, és vizet prédikál.
2017. máj. 1. 11:31
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

"a kivandorlas nem elkerulhetetlen, csak probelma. de korantsem megoldhatatlan"

Oké, hogyan oldanád meg?

2017. máj. 1. 14:39
 32/43 anonim ***** válasza:

"Oké, hogyan oldanád meg?"

Kerítéssel. Már egyszer bevált.

2017. máj. 1. 14:49
 33/43 anonim ***** válasza:

"Kerítéssel. Már egyszer bevált."

Írjál még hülyeségeket, az EU egyik alapelve a szabad munkaerő vándorlás az EU tagországokon BELÜL. Ha ezt bármi módon korlátozod, nagyobb dádá lesz, mint a migránsok miatt, ebben biztos lehetsz.

2017. máj. 1. 14:52
 34/43 anonim ***** válasza:
hogy oldanam meg? pl eu-s fizetessel, a korrupcio visszaszoritasaval de elsosorban mentalis valtozassal. Mert ugye olyan a szolga, amilyen a kiralya, de amig a kiraly olyan, hogy ott csal, hazudik, lop ahol lehet, akkor addig mindenhol ez fog menni. Egy tarsadalom akkor mukodik jol, ha a polgarai elegedettek, jo fizetesuk van, nem azt kell szamolni a ho vegen jut-e meg 1 zsomlere, nem azt nezni mikor esik a pofajara a vakolat a korhazi mutoben, kezet tudjon mosni egy iskolaban rendesen a gyerek, alapellatasok meglegyenek. Es meg sorolhatnam, de ezeket te is nyilvan tudod. Baromi nagy szemleletvaltas, az kellene. Nem fujni a negativ dolgokat alladoan, mert magyar embertol mast nem hallani, csak ez nem jo, az nem jo, de valtozni/valtoztatni meg nem akar. Na ezen is felulkene mar kerekedni.
2017. máj. 1. 14:57
 35/43 anonim ***** válasza:

"pl eu-s fizetessel"

Nagyon jól megértetted a probléma gyökerét. Tökéletesen egyetértünk. A kérdés már csak az "mibű"?

"korrupcio visszaszoritasaval"

Ez sajnos nem lenne elég az EU-s fizetésekhez. A vállalkozások "mibű" adnának több pénzt az alkalmazottaknak? Az emberek "mibű" fizetnék meg a szolgáltatások megemelt árát (mert a fizetésemelés át fog gyűrűzni a szolgáltatások árába, ebben biztosa lehetsz)? Nem dolgozhat mindenki multinál és "abbú".

"Baromi nagy szemleletvaltas, az kellene."

Oké, ezzel egyetértünk. De továbbra sem látom a fő problémára a választ: "mibű"?

"Nem fujni a negativ dolgokat alladoan, mert magyar embertol mast nem hallani, csak ez nem jo, az nem jo, de valtozni/valtoztatni meg nem akar."

Most leginkább a baloldal sír. De ez a "fejlett" nyugaton sem így működik, ahogy felvázoltad. Ez egy utópia.

Szóval ez a "mibű" kérdés azért fájó, mert pl a fejlett nyugati országoknak voltak gyarmatai, vannak természetes erőforrásai, nem lettek szétbarmolva úgy, hogy soha a büdös életben ne állhassanak talpra pl Trianonnal, nem volt török elnyomás, nem volt orosz elnyomás. "Ebbű" sok pénz megmaradt és volt is "mibű" jobban fejlődniük, mint mi. Tetszik érteni?

Egy olyan futóversenyen játszunk féllábúként, cipő nélkül, ahol azt sem tudjuk, merre kell szaladni, ráadásul azt sem tudjuk, hogy versenyen vagyunk :) Ez így elég kínos!

2017. máj. 1. 15:45
 36/43 anonim ***** válasza:

"A kérdés már csak az "mibű"? "

a sok stadionepites/kisvasut..stb.. es bizonyos M.L. zsebenek tomese helyett, akinek ugyebar 110 milliarddal nott erdekes modon a vagyona...es meg lehetne sorolni napestig, ugyanis lenne "mibű". Brusszelt is allandoan jo szidni, de amikor utalja az euro milliokat, akkor nem kellene megallitani oket ugye? Hagyjuk mar. Amennyit elloptak a 8 ev alatt (nyugdij 3000 milliard hol van?), annyibol boven lehetne fizetest fejleszteni. Es akkor ne beszrljuk a 27%-os AFA bevetelekrol erdekes modon a letobb orszagban 19% eleg...hagyjuk már ezt a mibőlt...

2017. máj. 1. 16:07
 37/43 anonim ***** válasza:
amugy meg: a szemleletvaltozashoz nem kell "mibű"...
2017. máj. 1. 16:11
 38/43 anonim ***** válasza:
a nemetek a II. vh-ban elegge szet lettek barmolva, megis feltudtak allni, ez nem lehet kifogas. ja hogy ok akartak is... latod itt a gond. a magyar mindig a multban kesereg, azon sirankozik mi volt ekkor meg akkor, mi volt 100 eve meg mi volt 50 eve, nem azon, hogy mi lesz, es hogy lehetne felallni es jobba tenni.
2017. máj. 1. 16:13
 39/43 anonim ***** válasza:

"Brusszelt is allandoan jo szidni, de amikor utalja az euro milliokat, akkor nem kellene megallitani oket ugye?"

Hm, nem is tudtam, hogy az EU ad fizetésemelésre támogatást az országnak, ez új! A stadionokat és a korrupciót már kitárgyaltuk, hiába cseréljük ki a mostani koszos gatyát az előző, erősen vonalkódos gatyára, nem lesz jobb. A "fizessenek a gazdagokból" nem lesz EU-s fizetés.

"Amennyit elloptak a 8 ev alatt (nyugdij 3000 milliard hol van?), annyibol boven lehetne fizetest fejleszteni."

Értem, szóval szerinted csak az "Óbánődög" és tolvaj bandája a felelős azért, hogy még nincsenek EU fizetések itt. Ez sem propaganda ám, ne hidd...

"Es akkor ne beszrljuk a 27%-os AFA bevetelekrol erdekes modon a letobb orszagban 19% eleg..."

És ha levinnék 19%-ra akkor már beköszönthetne a jólét? Amúgy én is sokallom az ÁFÁ-t. Pl miért kell a pelenkára ÁFÁ-t tenni, ha amúgy is fogy a magyar? Sokkal többet számítana egy kisgyerekes családnál az ÁFA nélküli pelenka, mint bármilyen rezsicsökkentés. Miért van a 4%-os vagyonszerzési illeték (+2% pénz felvét díja, +ügyvéd díja, +levegővételi illeték) ha netán le szeretnénk telepedni és használt házat/lakást vásárolni? De ez csak egy csepp a tengerben. Sajnos nem válasz arra, hogy "mibű".

"a szemleletvaltozashoz nem kell "mibű""

Akkor "mibű" helyett azt mondod, hogy "mibű, mibű, hát hitelbű!"? Növeljük hitelből a nyugdíjakat meg a segélyeket (ahogy az MSZP tette) és az majd úgy felpörgeti a gazdaságot, hogy lesz EU-s fizetés. Bizony!

"latod itt a gond. a magyar mindig a multban kesereg"

Nem. Csupán arról van szó, hogy a "semmibű" nem lehet válasz a "mibű" kérdésre.

A kérdező kérdésére is válaszolnék amúgy:

"Én elsősorban egy bevándorlásellenes pártnak örülnék, de a jobbik szerintem nem alkalmas, bort iszik, és vizet prédikál."

Én nem tudok más bevándorlásellenes pártról, mint a Fidesz és a Jobbik. Egy új pártnak meg semmi esélye nem lenne ilyen rövid idő alatt, mint ami 2018-ig hátramaradt.

2017. máj. 1. 16:34
 40/43 anonim ***** válasza:
ja ertem, akkor szerinted ez egy ordogi kor es innen nincs kiut, csakis a teljes nirvana... enni erovel, akinek a multban rossz volt es nehez a talprallas, hagyjuk elrohadni...ergo ami a multban xar volt az az is marad...mar ne haragudj, de pl 1990-tol ne add elo nekem, hogy nem lehetett volna egy elheto szintet kiepiteni. fuggetlen attol ki van hatalmon. mondjuk ilyen hozzallassal nem is lehet.
2017. máj. 1. 17:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!