Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarokban mikor és miért...

A magyarokban mikor és miért alakult ki ellenszenv a határon túli magyarok irányába?

Figyelt kérdés

Elsősorban a munkás osztályra gondolok. Sajnos szüleimtől is hallottam már, hogy ha mondjuk erdélyi emberkéről van szó a tv-ben, akkor simán lerománozzák. Ha erdélyi vagy felvidéki induló van egy tehetségkutatóban, akkor ellene szurkolnak.

Mi az oka ennek? Mire vezethető vissza?

2017. ápr. 28. 14:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
6%
A szüleid Soros-bérencek. Sajnos harcolnod kell ellenük a Nemzet üdvéért. Sajnálom. :(
2017. ápr. 28. 14:25
 2/16 A kérdező kommentje:

A szüleim Fidesz-szavazók.

Nem hiszem,, hogy ennek köze lenne az aktuálpolitikához, ennél szerintem mélyebbek ennek a jelenségnek a gyökerei.

2017. ápr. 28. 14:30
 3/16 anonim ***** válasza:
35%

Mert műveletlenek. Nem tudják, hogy a magyar történelem, irodalom mekkora részben ered a mai határon túli vidékekről.Már amennyiben irodalom vagy történelem foglalkoztatja őket bármennyire is.

A kádárista melósnak, nem a Révai lexikon esett gyerekkorában a fejére a szekrény tetejéről, hanem a sörösüveg.

2017. ápr. 28. 14:37
 4/16 anonim ***** válasza:
82%
van belőlük ilyen is olyan is...az viszont nem igaz hogy "igazibb"magyarok lennének nálunk. ami miatt érdemes velük vigyázni az amiatt van hogy nem tudhatod melyik percben érzi magát éppen magyarnak vagy kisantantinak....Tito idejében kék útlevéllel kb lenéztek minket anyaországiakat a vajdaságban...de még manapság is előfordul hogy már középiskolás kora óta itt élő, dolgozó szabadkai születésű magyar anyanyelvű egyén magyar -szerb vízilabdameccsen tök magától értetődően szerbeknek szurkol....de hokiban a felvidékiektől is gyakran kitelik a magyar válogatott elleni szurkolás
2017. ápr. 28. 14:41
 5/16 A kérdező kommentje:

4

Én azt vettem észre, hogy sokszor úgy, a határon túliakat előnyben részesítik. Most megint felhozhatnám a tehetségkutatókat, mint egyszerű példát.

2017. ápr. 28. 14:46
 6/16 A kérdező kommentje:
* úgy érzik
2017. ápr. 28. 14:48
 7/16 anonim ***** válasza:
83%
Én ugyan nem szoktam lerománozni az erdélyieket és fogalmam sincsen, hogy milyen előnyöket élveznek, viszont, hogy őszinte legyek, a szavazati joguk, engem is zavar. Én úgy gondolom, hogy egy ember, egy országban szavazhasson. Rendben, legyen kettős állampolgárság, de ki- ki döntse el, hogy hol akar szavazni. Két országban, ne.
2017. ápr. 28. 14:56
 8/16 anonim ***** válasza:
61%
Nincs bajom az erdélyiekkel, sőt, tisztelem akik felvállalják a magyarságukat egy idegen országban minden atrocitás ellenére; viszont a szüleidnek (meg úgy minden határon túlinak) nagyon gyorsan elkellene felejtenie a szavazgatást, mert egy olyan ország belügyébe avatkoznak bele, ahol nem is élnek.
2017. ápr. 28. 15:00
 9/16 A kérdező kommentje:

8

A szüleim itt élnek. :D

2017. ápr. 28. 15:02
 10/16 anonim ***** válasza:
40%
akkor meg a románozás legyen a legnagyobb bajuk..
2017. ápr. 28. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!