"Gusztustalan, ahogy Orbánról ír a nyugati sajtó" antiszemitizmusal vádólják Orbánt, egyet értesz Fischerrel?
Olvastam egy igen színvonalas és érdekes elemzést a CEU ügy kapcsán, most mindenhonnan ez folyik. A Guardienben Fischer szerint botrányos és megalapozatlan a magyar kormányfő liberális a médiában való ábrázolása. A New york times az 1938-as Müncheni egyezményhez hasonlítják, mikor a vezetők behódoltak Hitlernek és jóváhagyták területi követeléseit .
A magyar kormányfőt a demokrácia ellenségének és antiszemitának állítja be, nem csupán rejtélyes, de “gusztustalan is”. Gyakran meg lehet figyelni, hogy főleg ultraliberális médiákból olyan esetekben, melyben a liberalistáknak kedvező ítélet születik, akkor kijátszák ezt az antiszemita kártyát. Te is észrevetted ? [link]
Az elemzés szerint az Orbán elleni leggusztustalanabb vád az „antiszemitizmus” vádja, amely azzal kapcsolatban éri a magyar kormányfőt, hogy Soros György, a Közép-európai Egyetem (CEU) alapítója zsidó.
Ezzel szemben a valóság az, hogy Orbán Viktor honosította meg a holokauszt iskolai oktatását, Orbán Viktor fogadtatta el a holokauszt tagadását szankcionáló törvényt, és az Orbán kormány finanszírozta a Saul fia című, Auschwitzról szóló Oscar-díjas filmet.
Nem értem, hogy ha a kormánnyal vagy a törvénnyel van a bajuk egy bizonyos szélsőséges politikai oldal számára, akkor miért nem a törvény pontjai miatt emelik fel szavuk illetve miért ilyen gusztustalan hangnemben írnak Orbánról és miért antiszemitázzák le alaptalanul.
Halkan jegyzem meg, hogy az lehet a bajuk Orbánnal nyugatabbra, hogy a kormány bátran kiáll a kvóta ellen, nem enged be migránsokat, akik szinte hetente robbantanak nyugat európában és síkra száll a rezsicsökkentés mellett, lehet ez az ürügy? Érdekes keletre nem támadják Orbánt pedig ott lenne ok rá, hisz mi NATÓ tagik vagyunk, azaz ellenségek s gazdasági potenciálunk is ellentétes oldalon áll. Mit gondolsz a cikkben írtakról? [link]
Mutasd már meg hol vádolják antiszemitizmussal, de komolyan...
Addig meg csak a szokásos mocskos propagandista vagy.
Nehéz lenne ráfogni. Ugyanis jó a kapcsolata a zsidó szervezetekkel, Izraellel, a Fideszben is van több zsidó politikus stb.
Próbálnak fogást találni rajta, és az antiszemita vád egy jól bevált politikai trükk.
Az izraeli politikai elit is antiszemita?
Ők is utálják Sorost.
Nem nagyon van időm ilyen meta-vitákba bonyolódni, hogy mit gondolok arról, hogy X mit gondol Y-ról. Számomra az az érdekes, hogy én mit gondolok Y-ról, aki jelen esetben Orbán, és az tényeken alapul-e. Egyébként ezt gondolom Orbánról:
pro:
-nem antiszemita
-a kerítéssel és a politikájával biztonságosabb országot teremt
kontra:
- demagóg, azaz tudatosan hülyíti a népet ("Brüsszel" "Soros"), aki ezt kajálja és boldogan elhülyül.
- mindez a lopás miatt, amit már nyíltan csinálnak (mindent Mészáros és más NER-lovagok nyernek)
- nem csak gazdaságilag értelmes célokat "csapol meg", ha érdeke úgy kívánja, zsákutcás beruházásokkal teszi tönkre a jövőt (Paks2, kínai vasút)
- ahogy a CEU-nak nekiment, ahogy a médiát bedarálta, ahogy milliós "fénymásolási díjakkal" verik vissza a közérdekű adatigénylést, az már nem demokratikus, és én nem akarok ilyen országban élni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!