Nem kellene katonai diktatúrát bevezetni?
Nem tudom ti, hogy vagytok vele de én híve vagyok egy amolyan fasiszta típusú katonai diktatúrának.
Jó hatással lenne ez az emberekre?
"ez a probléma, hogy sokan úgy tekintenek rá mint ha ördögtől való lenne pedig ez a normális. "
Remélem magadra, mint egy munkatábori töltelék tekintesz, akinek jobb napokon jár a nem penészes kenyér.
'Rátok férne egy kis fegyelem!'
Rád meg egy kényszerzubbony, hapsikám!
"A fegyelem, a tekintélyelvűség"
- Lássuk csak, nem is olyan régen, egy legmagasabb katonai fokozatként a káplárival rendelkező egyén is így gondolta, erre a fene nagy katonai tudására építve létre is hozta a ezt a "tekintély" elvű rendszert, majd akkor már "miért ne" alapon háborúba is kezdett... S akkor már rögtön két fronton, úgy kell azt... sőt, elsőre úgy vélte, hogy a fene nagy tekintélye miatt az aktuális haditechnikával is győzelmet fog aratni, így mikor már elkezdett a fagyi visszanyalni, akkor állította vissza a tervezőasztalhoz - az amúgy zseniális - mérnökeit. E mellett a már említett katonai képességei teljes birtokában maga utasította - az amúgy zseniális - tábornokait, mintegy pórázon tartva őket, ami ugyan az elején be is jött, de aztán sorra hozta a végzetes döntéseket... személyes beosztottjai idővel már annyira rettegtek tőle, hogy mikor érkezett a hír, hogy az ellenség meglepetés támadására azonnal vezényeljenek csapatokat felmentésül, ezek a beosztottak elutasították, de a nagy Vezér engedélyét sem kérték ki, nehogy Führer álmát megzavarják az éjszaka közepén...
És ez még csak nagyon dióhéjban volt. A tekintélyelvűségről.
Ha bevezetem a katonai diktatúrát, az első dolgom lesz, hogy az ilyen rendszerkritikára hajlamos embereket, mint te Kérdező, átnevelőtáborba küldjem.
Aki lepontoz, megy vele táborozni! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!