Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz az, hogy a kormány...

Igaz az, hogy a kormány többet költ az űrkutatásra, mint az egészségügyre?

Figyelt kérdés
Tavaly meglepetéssel értesültem arról, hogy az EU létrehozta a saját űrkutató szövetségét, amelyben Magyarország is részt vállalt. Szerintem ez nagyon jó is lenne, ha nem hallottam volna azt is, hogy állítólag a magyar kormány többet költ az MTA űrkutatási programjára, mint pl. az egészségügyre. Vagy ez csak egy városi legenda? Nem tudom. De ha netalántán ne adj isten mégis igaz, akkor nem csodálom, hogy a gazdagok Svájcba járnak, ha kórházra van szükségük, a szegényeket meg a mély szegénységbe süllyedt magyar kórházakba küldik. Ugye nem igaz, hogy a magyar kormány a Nap-rendszer meghódítását tűzte ki fő céljául, a magyar egészségügyet meg magasról ejti?

#egészségügy #űrkutatás #városi legenda #Nap-rendszer meghódítása
2017. ápr. 20. 11:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Jó cucc lehet amit szívsz. 2016-ban a teljes költségvetés 16.550,9 milliárd, ebből az egészségügy 2390,9 milliárd kb. 14.4% ennél nagyobb csak a TB-nyugdíj, ami 4938,2 milliárd, ami 29,8%. A kettő között van némi átfedés, de azért látszik hogy itt nem xarral gurigáznak, főleg annak a tudatában, hogy a hadseregre kb. 2%-ot költenek. [link]
2017. ápr. 20. 12:26
 12/15 anonim ***** válasza:
65%
Azért ez inkább a "városi legenda" kategóriája.
2017. ápr. 20. 13:12
 13/15 A kérdező kommentje:
Szerintem meg a magyar űrkutatás csak kb. az a célt szolgálja, mint a paksi projekt. Vagyis hogy elpaksolják az adófizetők pénzét.
2017. ápr. 20. 13:12
 14/15 Pro Patria ***** válasza:

"mint pl. az egészségügyre."

- Egészségügyre a saját ismereteim szerint mintegy 10%-ot költünk a GDP-ből, ez nagyságrendileg 3000 millirád forint évente. Kizárt, hogy ennél nagyobb lenne a befizetés oda.

A buszmegállókban, más ilyen helyeken népszerű ez az összehasonlítás, de nem valós. Ez egyébként több mint tízszerese annak az összegnek is (évente), mint ami stadionépítkezésekre elment egybevéve, országosan, a hét év alatt összesen.

2017. ápr. 20. 19:28
 15/15 anonim ***** válasza:
Igen, Pirx kapitány, már útra kész.
2017. ápr. 21. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!