Ha megkapom a "kettős" magyar állampolgárságom, ugyanolyan jogaim (kötelességeim) lesznek, mint az igazi magyaroknak?
"mint az igazi magyaroknak?"
Miért akkor te milyen magyar vagy, hamis?
hülye szóhasználat, de adott esetben teljesen érthető, mit akart kifejezni.
Te paranoiás vagy, ha ebben is provokációt fedezel fel.
"de nem lesz munkám kaphatok segélyt"
Kb. ezzel árulta el magát. Azt akarja sugallni, hogy a szemét Fidesz idehozza a határon túli magyarokat, akik majd itt kapják a segélyt. Ti ennyire vakok vagytok???
Én is utálom a kommunista provokátorokat, de azért ebben a kérdésben lehet valami:
Ha valaki kettős állampolgár, akkor egyszerre nem kaphatja mindkét országban a munkanélküli és egyéb segélyt?
22:13
"Ha valaki kettős állampolgár, akkor egyszerre nem kaphatja mindkét országban a munkanélküli és egyéb segélyt?"
Nem, mert ezeket az önkormányzat utalja ki. Itt kell laknai, és akkor nem kaphatja a szlovák stb. segélyt. Más a helyzet a nyugdíjjal, de ahhoz meg szolgálati idő kell mindenhol.
A kérdés persze hogy szoci provokáció, de ettől még lehet rá értelmesen válaszolni.
Én mint határon túli magyar azt tippelem, hogy ez egy kamukérdés. Legalábbis én egyetlen olyan Magyarországra vándorolt földimet sem ismerek, aki azért ment volna el, hogy a magyar állam nyakán éljen, mind dolgozik. És olyat sem ismerek, akinek ilyen dédelgetett álmai lennének. ettől mi sokkal büszkébbek vagyunk.
Azt sem hallottam soha határon túli magyar szájából, hogy a magyarországi magyarok az igazi magyarok, amely kijelentés magában foglalja, hogy ő viszont nem az. Szóval KAMU!
az fel sem merült, hogy lehet, hogy át akar jönni, de nem biztos, hogy kapásból tudna találni munkát, ezért jogos kérdés, hogy addig kaphat-e valamilyen segélyt? A kórházi ellátás meg szintén természetes igény. De még ha kamu is lenne kérdés, akkor se látom, miért kéne ennek indulatokat kiváltania, hogy jujj, most ellepnek minket a külhoniak - ha ideköltözik, úgyse tud majd megélni a segélyből, azért ideköltözni balgaság lenne.
Az egészben az a poén az egészben, hogy én vagyok a fúj-fúj libcsi-bolsi itt, és nem látok ebben a kérdésben semmi provokálót, aminek indulatokat kéne kiváltania (pedig a provokációnak ez lenne a célja), de az összes népnemzeti meg itt háborog, hogy ez provokáció, és milyen felháborító dolgokat merészel felvetni a kérdező - ebben azért van némi irónia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!